almalé és kungfu Rólunk

Elbúcsúzott a VW kombi

Ez volt a német gyártó második nagy dobása a Bogár után, 1949-től gyártották tavaly decemberig. Két nagyobb generációt is megélt, amit a legtöbben ismerünk, azt 1967-től készítették kisebb változtatásokkal egészen mostanáig. És bár azóta megjelent néhány három újabb generáció, az első kettő volt az, amit mindenki szeretett:

1_11.jpg

A VW rájött, hogy óriási marketinglehetőségek vannak a járműben, és hogy több mint hatvan év után nem lehet csak úgy befejezni a gyártást, úgyhogy készítettek egy szupermegható búcsúfilmet. Így kell ezt:

A Mac harmincadik évfordulóját hasonlóan nagyszabású videóval ünnepelte az Apple, igaz, ott nem annyira a szentimentalizmusra építettek, inkább az első gépből kinövő technológiai lehetőségekre akarták felhívni a figyelmet.



Az eltűnt iPad és a becsületes megtaláló

lostipad-400x330.png

Eörsi Mátyás szez a facebookos oldalunkra linkelődve:

Akkor most egy kis Apple promóció, ami amúgy igaz történet. Történt, hogy merő ostobaságból az Auchan törökbálinti áruházának egy bevásárlókocsijában felejtettem az iPad-emet. Pont befért a visszahajtott gyerekülés támasza mögé, és úgy odasimult, hogy többször is mondogattam magamban, “nehogy ott felejtsd, böszme!”.

Otthon vettem észre a hiányt, de nem volt időm visszarohanni, inkább rákerestem az iPhone-omon, ahol a “Find iPhone” alkalmazásban pontosan lehetett látni, hogy az iPad utolsó bejelentkezési helye az Auchan parkolója volt. Telefon az Auchannak, ott egy készséges hölgy veszi fel a telefont, kérésemre átkapcsol az áruháznak, ahol viszont 20 percig csöng a telefon… szörnyű, devégül valaki kimegy a parkolóba, 3 perc múlva visszaszól, hogy nem találja, mondom neki, hogy ha egyszer elveszik valamije, és segítséget kér, de nem kap, jusson eszébe ez a szent pillanat.

Tovább olvasom


Májusban jöhetnek az új iMacek processzorai

A TechPowerUp úgy tudja, hogy egy hónapon belül befuthatnak a frissített Haswell processzorok. Jelenleg lényegében mindegyik Macben ez a generáció dolgozik (leszámítva a minit, ami jó másfél éve nem frissült), azonban nemsokára újabb sorozatot dob piacra a Haswellből az Intel, hogy fenntartsa az érdeklődést az újgenerációs csipek érkezése előtt.

series-9-intel-haswell.jpg

Ez azonban nem jelent túl sokat: mindegyik modellnek lesz egy száz megahertzcel gyorsabb változata, ami ebben a magasságban kevesebb mint öt százalékos gyorsulást jelent, és az bizony észrevehetetlen. Az update-nek tehát tényleg csak marketingjelentősége lesz. Ez azonban elég lehet ahhoz, hogy alapot szolgáljon az iMac frissítéséhez, ami a tegnapi hírünk szerint rövidesen bekövetkezik: az asztali gép talán olcsóbb lesz valamivel.

Az igazi változást azonban majd a Broadwell-csipek hozzák el a Macintoshoknak, egyelőre viszont nincs konkrét időpont az új generáció megjelenésével kapcsolatban. Egyes hírek szerint már ősszel megérkeznek az alacsony fogyasztású Broadwellek, amikkel frissíteni lehetne a MacBook Air-sorozatot (és amire épülhetne az új, 12 colos, retinás, szupervékony modell, ami szintén szerepel a hírekben), de a legtöbb szakértő szerint legkorábban év végén, 2015 elején jönnek az új csipek. És ha a Broadwellnél előbb jönnek az új MacBookok, az Apple kénytelen lesz valami újat villantani, mert a processzor teljesítményének a növekedésére nem építhet nyavalyás száz megahertzes pluszoknál.



Mennyire akarol iPhone 6-ot venni?

Nagyon! A 451 Research volt olyan jó, hogy három éven keresztül minden március 12-én feltette a kérdést a soron következő iPhone-generációkkal kapcsolatban, így most már remek képet kaphatunk arról, hogy miként változott az érdeklődés az Apple mobiljával kapcsolatban az Egyesült Államokban.

A több mint négyezer ember bevonásával készült felmérés eredménye a következő:

Tovább olvasom


Több száz fantasztikus termékkel bővült az Appleblog shopja

Amikor tavaly elindítottuk, megígértük, hogy folyamatosan dolgozni fogunk rajta és a munka nem állt meg: nemcsak az iPadeket, iPhone-okat és Macintoshokat adjuk a megszokott áraknál akár tízezrekkel olcsóbban, de levadásztunk néhány remek külső terméket is, amiket nemsokára részletesebben is bemutatunk nektek. Most csak szemezgessünk közülük.

Egyrészt betettük a shopba a Samsonite őrületesen jó tablettokjait és laptoptáskáit. Ezeknél strapabíróbb, menőbb védelmet nem is adhatnál az Apple-termékeidnek, önmagukért beszélnek, nincs mit elemezni, ha egy Samsonite Airglow-ból húzod elő az iPadedet, vagy egy Aramonból a laptopodat. Pedig tök olcsó mindegyik, 6990 forintért máshol no name tokokat sem kapsz, nemhogy Samsonite-ot:

sam2.jpg

sam1.jpg

TDK hangszórók: Ádám már tesztelte is őket, most tucatnyi hangszóró, fülhallgató, headset van a kínálatunkban a menő japán gyártó termékei közül:

9552.jpg

Külső merevlemezek: vízálló, ütésálló verziók már 19900-ért, de igazából minden igényre van válasz, fussátok át a kínálatot, ha ilyesmit kerestek:

4137.jpg

Normális árú iPhone töltőkábel: amióta az Apple bevezette a Lightning-csatlakozót, most hal meg a harmadik kábelem. Az eredetit 8 ezer forintért adja az Apple, tőlünk meg 1990-ért megkapod az Avantree-t, ami az iOS 7-es verzióival is működik:

107842.jpg

Dension iPhone-tartók: ha nem tudod hova rakni a mobilt a kocsiba, már 2490-ért tudsz tőlünk olyan tartót venni, amit beaplikálhatsz a szellőzőrácsba, de van autós médiaközpontként is üzemelő, mindennel felszerelt bluetooth-os modell is 29990-ért, amivel még a régi autókat is modernizálhatod. És a kettő közt lényegében minden.

4947.jpg

Garmin Vivofit aktivitást mérő karpánt: a pletykák szerint valami ilyesmit fog tudni az iWatch, a készülék személyi asszisztensi képessége lesz az óra kvintesszenciája. Tőlünk máris megkaphatod ezt a funkciót a Garmin remek kis kütyüje segítségével:

9500.jpg

Külső akkumulátorral jobb az élet: különösen az iOS 7.1 óta mintha gyorsabban merülne az iPhone, pedig már 3990 forintért megtriplázhatod az üzemidőt, sőt, olyan modellt is választhatsz, ami hátlapként viselkedik (tesztünk), szóval rá se kell dugnod semmit az iPhone-ra, hogy akár három napig bírja egy feltöltéssel:

Screen Shot 2014-04-10 at 08.33.56.png

De a fentieken kívül érkezett még több száz új termék. Nézzetek szét, megőrültök!




süti beállítások módosítása