almalé és kungfu Rólunk

Elkezdték gyártani az iPhone 6-ot

A Bloomberg, a WSJ és egy rakás más lap is elkezdte az idei iPhone-ról szóló pletykaáradatot. Ahogy múlik az idő, egyre pontosabbak lesznek a tippek, hiszen egyre több beszállító kezdi el gyártani egyre nagyobb mennyiségben az alkatrészeket, és ha mindenki csak egy kis titkot kotyog el, a végén csak összeáll a kép.

apple-iphone-6-concept_1.png

És hát elkezdődött: az ujjlenyomat-olvasókat és az LCD chipeket már most elkezdték gyártani. Az LCD panelek tömeggyártása várhatóan április-júniusra indul be a Sharpnál, a Japan Displaynél, az LG-nél és másoknál.

A pletykák szerint az új kijelzők felbontása jelentősen magasabb lesz a mostaninál, a kijelző mérete pedig 4,7 és 5,5 col lesz - szemben a mostani 4 colos iPhone 5s-hez képest. Ezek szerint idén csak az váltja le a meglévő Apple telefonját, aki nagyobbat szeretne. Ami eléggé sok embert kizárna a vásárlásból, tehát nem tűnik életszerűnek.

Tovább olvasom


Megdugnád-e Sirit, ha Scarlett Johansson hangja lenne?

Nemrég néztem meg a Her című filmet, és még mindig le vagyok döbbenve. Mi az úristen volt ez?

Egy sci-fi, ami arról szól, hogy egy pasinak az operációs rendszere a barátnője. A szuperintelligens operációs rendszere, tegyük hozzá gyorsan, akinek a hangja a látatlanul is nagymellű Scarlett Johansson. A kérdés, amit a film feszeget, hogy a szerelem köthető-e testhez, vagy tökéletesen mindegy, mi a tárgya (képzelem, akiknek a homoszexualitás nem fér bele, az OS-szerelem mennyire fog tetszeni, valószínűleg szétrobban a feje ettől a fertőtől).

her-movie-review-1.jpg

Az tiszta sor, hogy valamennyire a Siri ihlette a filmet, annak a tökéletes túlgondolása, amit az Apple digitális asszisztense képvisel. Hangvezérlés, tanulás, plusz értelem, intelligencia, vágyak, érzelmek meg a szokásos izék, amiket a sci-fikben a gépek is megkaphatnak, mert miért ne.

De az azért sok volt, hogy a 43. percben a főszereplő már meg is SPOILER ON dugta az operációs rendszert SPOILER OFF. Én azt hittem, ez majd a végkifejlet lesz, de nem, ennyi, háromnegyed óra. Képzelhetitek, milyen kíváncsi lettem, hová lehet ezt még fokozni. És basszus, lehetett.

Ráadásul a filmben a Sirit Samanthának hívják. Ugyanígy hívják az OS X-ben Siri hangját, vagyis Samantha egyfajta szinonimája a Sirinek. Egyébként a film után megtanították a kis ribancot, mit kell válaszolni:

fotó 2_1.JPG

fotó 1_2.JPG

Szóval aki arra kíváncsi, hogy mikor lesz nekünk olyan OS-ünk, ami belénk tud szeretni, elég csak ránézni a Siri kitérő válaszaira, és láthatjuk, hogy egyelőre ez nem opció:

fotó 3.JPG

fotó 4.JPG

És a kedvencem:

Tovább olvasom


Kipróbáltuk a TDK vezeték nélküli hangszóróit

Figyelem, a posztban látható termékek március 31-ig, tehát hétfőig akciósak az Appleblogshopban.

Igazi tavaszi hangszórókat ajánlunk ma az Appleblogshop és a Speedshop közös akciójában. Olyan cuccokat, amik:

  • hordozhatóak, tehát kicsik és könnyűek
  • por- és vízállóak (bizonyos mértékben)
  • saját akksiról is működnek
  • Bluetooth-tal kapcsolódnak a telefonunkhoz
  • meglepően szépen szólnak a méretükhöz képest

Ezek olyan hangszórók, amiket felkapsz, mikor elmész otthonról, vagy átmész a másik szobába, és leteszed bárhol. Nincs vezeték sem a fali csatlakozó és a hangszóró, sem a telefonod/laptopod és a hangszóró között. A szabadság egy új élményét nyújtják.

TDK A360

q35-water.jpg

 

Tovább olvasom


Megjelent az Office iPadre, a Microsoft kivetkőzött önmagából

Kábé három éve várjuk, hogy megjelenjen az Office iPadre. Három évig semmi, csak a lesajnáló hallgatás.

Aztán jön Satya Nadella, az új vezérigazgató, és az iPades Office tegnap nemhogy megjelent, de a Surface-verzió előtt jelent meg. Touch-first UI-s Office ugyanis a Microsoft saját tábláján egyelőre még nem elérhető, a konkurenciájén meg igen.

Screen Shot 2014-03-28 at 00.20.23.png

Óriási változás ez, és pont arról szól, amit korábban, egy hosszabb posztban fejtegettem.

Satya Nadella a Microsoft szerver divíziójából érkezett az elnöki székbe. Onnan, ahol nem a zártság, hanem pont az ellentéte volt a fontos: hogy a Microsoft minden eszközt ugyanúgy kiszolgáljon, mintha a sajátja lenne. És miután a Microsoft a saját eszközeinek egy jelentős részével seggre ült, egyre inkább úgy tűnt, ez a nézet lesz a nyerő.

Az, hogy a lehető legtöbben használjanak Microsoft szolgáltatást, tök mindegy, miről.

Töltsék le ingyen az Office-t, persze, minél előbb (ja és bocs az elmúlt három évért), fizessenek elő Office365-re, használják a OneDrive adattárat ésatöbbi. Az Office ráadásul még mindig húzónév, ezzel a zászlóval még egy rakás felhasználót lehet elcsábítani. Elég csak megnézni, milyen címmel született cikk a Microsoft tegnapi bejelentése után:

Tovább olvasom


A programkeresés jövője az App Store-ban

Tegnap ment körbe egy fejlesztő, Olga Osadcha felfedezése: az Apple lassanként bevezet egy új keresési funkciót az App Store-ban. A keresési eredmények mellett ezentúl javasolt kifejezéseket is felvonultat a program, így könnyebben tudjuk leszűkíteni az érdeklődésünket egy meghatározott funkcióra.

img_9081.png

Most nem azért, de ez nem anakronisztikus kicsit?

Az okokat értem. Elképesztő mennyiségű app van az üzletben, és ahhoz, hogy megtaláld a pontosan neked valót, keresőt kell használnod. Az App Store az új web, és úgy kell neki egy jobb kereső, mint a kilencvenes éveknek az AltaVista.

De nem gondolom, hogy ez a címkézéshez hasonlító, kategóriákra bontó izé A Válasz. Ez csak valami, amivel kihúzzuk a következőig, ami viszont egyértelmű: a Siri.

Siri, ajánlj nekem olyan filmes programokat.

Mit szeretnél? Letölteni, streamelni filmeket? Vagy a gépeden lévő fájlokat akarod lejátszani a telefonon is?

Mindkettő.

Akkor ezeket nézd meg.

Valami ilyesmi. Hogy én elmondom, mit szeretnék, ő szűkíti a lehetőségeket addig, amíg egy kellően körülhatárolható témánál járunk, és löki az appokat.

Tudom, Siri nincs magyarul, meg egyelőre tökhülye, de mégis itt kellene lassan tartanunk. Nem itt:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása