almalé és kungfu Rólunk

Az én 5.1-es hangrendszerem, ami nem is az

Ritkán jön rám, hogy valamilyen elektronikai eszközt azonnal meg akarok venni, de most pont ez történt. Barátainknál voltunk vacsorázni, amikor megláttam a tévé alatt egy hosszúkás hangszórót, amiről elsőre fogalmam sem volt, hogy hol helyezkedik el a nagy hangszóró-hierarchiában, sőt, azt se tudtam, mi a kategória neve, de egyből megtetszett. Viszonylag tisztán szólt, bluetooth-on lehetett rá küldeni mobilról az adatot és a formája is tetszett. Rákérdeztem, és kiderült, hogy egy úgynevezett sound bart látok, ami egy istenbizony létező termékkategória, és ami főleg abban nagyon erős, hogy kiváltja az 5.1-es hangrendszert. Nem egészében, de olyan ügyesen szórja a hangokat, hogy filmnézés közben valamiféle térhatású élményt biztosít, csak nincsenek kábelek, meg a lakásban elszórva hangszórók.

A kábelekkel pont nem volt baj, amikor két éve beköltöztünk a lakásunkba, úgy alakíttattuk át, hogy azok észrevétlenül fussanak körbe a falban, és csak ott bukkanjanak elő, ahol szükség van rájuk. De az új tévé nem volt kompatibilis a régi házimozival, nem is használtam az oldalsó hangszórókat, ráadásul hiába nem voltak kábelek, a hangszórókat önmagukban is csúnyának találtam. Szóval mire hazaértünk, eldöntöttem: veszek egy sound bart.

Jó volt az a Samsung gyártmány, ami a barátainknál volt, de a legjobbat akartam megvenni a kategóriából, úgyhogy intenzív tesztolvasásba kezdtem. Néhány napnyi kutatás után nagyjából egyértelművé vált, hogy a szóba jöhető, maximum 70-80 ezer forintos kategória egyértelmű győztese majdnem minden teszt szerint ez a készülék:

Tovább olvasom


Nem barátja az akkunak az iOS 7.1?

Lassan már úgy beszélünk erről az update-ről, mintha új operációs rendszer lenne, de hát bizonyos értelemben az is: az iOS 7 drasztikus dizájnváltást jelentett, és a 7.1 a finomhangolása, ami megjelenésében és használhatóságában is sok újdonságot hozott. Máshogy nézve: ha az OS X évente megjelenő verzióit új rendszernek nevezzük, akkor erre is tekinthetünk nyugodtan ugyanúgy.

Szóval a gyorsulásról már írtunk korábban, most viszont beszéljünk arról, hogy állítólag a merülés is gyorsabb lett: a net tele van olyan hírekkel, hogy az iOS 7.1 zabálja az akksit és gyorsabban kimerül a telefon, mint korábban bármikor.

Ennek viszont kicsit ellentmond az Arstechnika csodálatosan alapos tesztje, amiből kiderül, hogy az új rendszer viszonylag kevéssé érintette a fontosabb iPhone-okat és iPadeket, sőt, előfordult javulás is.

battery.fixed_.again_.png

Viszont ha változtatunk a kontextuson, értelmet nyerhet a jelenség: az iOS 7-es annak idején jelentős üzemidőromlást jelentett a 6-oshoz képest bizonyos készülékeken, főleg az iPhone 5-ön. Akik tehát eddig kivártak a váltással, most szenvedték el az egyébként múlt szeptemberben esedékes visszaesést. A 7-esről update-elve elvileg nem kéne érezhető gyengülést tapasztalnunk, 6-osról viszont tapasztalható a jelenség.

De inkább mondjátok el ti, hogy mi az igazság:

 



Végre valami igazán hasznosra fordítják a technológiát!

Ilyen az, amikor összefog egy iPad, egy robot és két, operatőrködésben retardált ügyes mérnök a Flappy Bird ellen:

 



Itt az iOS 8

A következő képeket hozta le tegnap a Weibo:

ios8-screen.jpg

ios-8.png

A semennyire sem megbízható kínai site különösebb kommentár nélkül publikálta a képeket, és ha írt is volna valamit, azt se értenénk. A 9to5Mac szerzője azonban megerősítette, hogy a screenshotok hitelesek és egybevágnak azokkal az információkkal, amiket ő szerzett be a készülő operációs rendszerről. Például azokkal, hogy lesz Preview és TextEdit az iOS-en, utóbbi egy elég komoly hiányt pótol.

healthbook-icon.png

És ott van a Healthbook is, ami egy életmódprogram lesz, akármit is jelentsen ez. A vörös a vérnyomást, a narancs az elégetett kalóriákat, a zöld a pulzusszámot jelképezi, izgatottan várjuk, hogy mit fog tudni az app, és hogy lesz-e köze az iWatch-hoz.



Átadtunk 10 iPhone-t a látássérülteknek, köszönjük!

Két hete jelent meg a blogon ez a videó, amiben megmutattuk, hogyan lehet használni az iPhone-t vakon:

)

Mellé kitettünk egy felhívást: adjuk oda a régi, nem használt iPhone-unkat a vakoknak, hiszen nekik egy fontos, életminőséget növelő kütyü, ami nekünk pár tízezer forint. Két hét alatt 28 felajánlás érkezett, ami elképesztően sok. Ezúton köszönjük meg még egyszer mindenkinek.

Az akcióhoz később csatlakozott a Speedshop is: felajánlották, hogy az összes beérkező készüléket átnézik, és javítják a hibáikat. Persze nem alaplapcseréről, meg félbevágott készülékek hegesztéséről van szó, de nem is ez a legfontosabb: sok olyan készülék van, amit törött, repedt kijelzővel, nem működő hangerőszabályzóval vagy némítógombbal, esetleg rossz állapotban lévő akksival kaptunk. Persze így is kiváló ajándékok ezek, de a Speedshop jófejsége miatt makulátlan készülékeket használhatnak a nyertesek.

Ma volt az első sorsolás a MVGYOSZ-nél, ahol az eddig beérkezett 10 darab készüléket adtuk át. Videó is készült az eseményről, azt is láthatjátok majd a napokban a blogon (mihelyt megvágom), most csak néhány hangulatképet mutatnék.

Ő itt Zsolt, profi iOS-fejlesztő. Mellékesen (ő mondja így) mindkét szemére vak. Hamarosan egy interjút is olvashattok vele a blogon.

P1190609.JPG

Natan az egyik felajánló, itt épp felveszik az átadáshoz szükséges adatait:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása