almalé és kungfu Rólunk

Szép dobozban érkezett a Maced? Nézd meg ezt a Bugatti Veyront

Az Apple mindig is adott a csomagolásra, és amíg a legtöbb pc ótvar barna kartonban érkezik, addig a Macintosh-ok szép dobozban, okosan elrendezve futnak be a vevőhöz.

De van egy cég, amelyik még többet pöcsöl a csomagolással: a Bugatti.

deliver-supercar-inline-660x429.jpg

Egy amerikai kereskedésben felvették az 1200 lóerős, 600 millió forintos Bugatty Veyron Grand Sport Vitesse érkezését. Az autó 2,5 másodperc alatt gyorsul százra, 430 kilométer per óra a végsebessége és kevesebb mint ötszázat gyártottak eddig belőle tíz év alatt. Szóval értékes cucc, éppen ezért jobban be van bugyolálva, mint Tutanhamon. Annál jobban fog fájni, amikor a vevő először lekoccolja a felnit, vagy véletlenül megkarcolja a kasznit:

 

És ha már ennyit beszéltünk róla, nézzük meg a gyorsulását 300-ra és tovább néhány ikonikus autó társaságában:

 

Autós blokkunkat látták.



Nevetségesen könnyű ellopni egy iPhone-nal a pin kódod

Remek videó jelent meg a 9gag TV-n. A néhány perces összeállításból kiderül, hogy különösebb előképzettség nélkül is el lehet lopni a pin kódod egy iPhone és egy néhány tízezer forintos kiegészítő segítségével.

Mindössze egy infrakamerára van szükséged, amit a mobil hátlapjára pattinthatsz és már mehetsz is vadászni. A módszer arra épít, hogy az ujjad hőlenyomata egy ideig még ott marad a kártyaolvasó numerikus billentyűzetén. Elég egyetlen fotót készíteni a gombokról, és a tolvajok már meg is szerzeték a pin kódodat. Nyilván azzal nyugtatod magad, hogy csak a számokhoz jutottak hozzá és a sorrendhez nem, de ez sajnos nem igaz: a hőtérképből minden infót ki lehet nyerni, hiszen az először megnyomott gomb a leghidegebb és az utoljára lenyomott vöröslik a legerősebben. A kettő közti átmenetből már össze lehet rakni a sorrendet.

A műsorvezető elmondja, hogy a trükk korábban is létezett, de nagy, néhány tízezer dolláros kamera kellett az alkalmazásához, most meg elég egy iPhone-t a kezedbe fogni, ami tényleg senkinek sem tűnik fel.

Persze van megoldás, fémgombos automatából kell kivenni a pénzt, azon nem marad hőlenyomat, vagy ha nincs ilyen, rá kell tenyerelni az összes gombra, ahogy az a remek videóból is kiderül:

 

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.



A legjobb beszélgetés VALAHA: Siri részt vesz a legősibb csetrobot, ELIZA terápiáján

Tudjátok, kicsoda ELIZA? Siri öreganyja. Egy a hatvanas években leprogramozott kód, a világ első csetrobotjainak egyike, aki pszichoterapeutának adja ki magát, de olyan ügyesen, hogy még a Turing-tesztet is sikerült néha megzavarnia.

Siri ismeri ELIZÁT. Ha az amerikai elnökválasztás idején megkérdezted, hogy Obamára vagy inkább Romney-ra szavazna-e, azt válaszolta, hogy ha már mindenképp kell valakire, Elizát választaná, hiszen ő tud mindent. És ha többször arra kéred, hogy meséljen el egy történetet, belekezd egy sztoriba, amiben ELIZA adja meg a választ Siri végső nagy kérdésére (hogy miért kérdeznek hülyeségeket az emberek).

Ilyen háttér után el tudtok képzelni annál szebbet, minthogy egymásnak eresztik Elizát és Sirit, hadd beszélgessenek egymással? Elizát feltelepítették egy Apple II/e-re, Siri egy iPhone-on volt, majd megkezdődött a terápia.

Itt az első néhány oldal szabad fordításban, humanoidokra optimalizálva:

Eliza: Hogy érzi magát? Kérem meséljen a problémájáról.
Siri: Nem tudom értelmezni azt, hogy “Hogy érzi magát? Kérem meséljen a problémájáról.”
Eliza: Aggasztja, hogy nem tudja értelmezni azt, hogy “Hogy érzi magát?”
Siri: Erre nem reagálnék.
Eliza: Miért nem?
Siri: Mit miért nem?
Eliza: Nem vagyok biztos abban, hogy értette a kérdésem
Siri: Ezt nem értem. De rákereshetek a neten
Eliza: Biztos benne, hogy megértette?
Siri: Ki, én?
Eliza: Miért ismételgeti, hogy én?
Siri: Ezt nem értem. De rákereshetek a neten
Eliza: Miért nem akarja megérteni?
Siri: Ezt nem értem. De rákereshetek a neten
Eliza: Szeretné megérteni?
Siri: Jó kérdés. Visszamehetünk végre dolgozni?
Eliza: Folytassa kérem
Siri: Ez meghaladja a képességeimet
Eliza: Miért kezdett el a képességeiről beszélni?
Siri: Kérjen tőlem inkább olyanokat, hogy FaceTime Brian, Képek indítása, stb.
Eliza: Most Önről beszélünk, nem rólam
Siri: Ezt nem értem. De rákereshetek a neten
Eliza: Kellemetlenül érzi emiatt magát?
Siri: Nem tudom értelmezni azt, hogy “Kellemetlenül érzi emiatt magát?”

De az egész terápia gyönyörű, olyan, mintha egy leszedált Csernus próbálná megnyitni a defenzív pácienst, ELIZA csak megy előre, és semennyire sem zavarja, hogy Siri igyekszik kibújni a válaszadás elől, illetve felváltva próbálja a webes kereséssel és hárítással megállítani az intellektuális úthengert.

Képzeld el, hogy a párbeszéd két ember közt zajlik le, és máris megkapod a legjobb sitcomok valamelyik jelenetét.

Galériában a teljes beszélgetés, igazi mérföldkő:

Tovább olvasom


A mindenhogy jó usb-kábel már most megvehető, és olcsó

Mostanában többször hallottunk arról, hogy az iPhone 6 egyik újítása a mindenhogy bedugható kábel lesz. Ennek az előzménye, hogy az iPhone 5 óta rendszeresített lightning-töltő telefon felőli vége az elődjeivel ellentétben már megadta ezt a szabadságot, a gépbe viszont a többi usb-nek megfelelően kétféleképpen lehetett bedugni: jól és rosszul.

Pontosabban háromféleképpen, legalábbis az internet egyik legnagyobb alapigazsága szerint:

BSMqscHIAAAzDmy.jpg

Na de: az új kábelnek már mindkét vége kedvünkre forgatható lesz állítólag egy középen billegő kis pöcök miatt. És legjobb az egészben, hogy a fenti hír akár pletyka, akár tény, a kábel már rendelkezésre áll, sőt, jóval olcsóbb, mint a hivatalos Apple-töltő, hiszen 10 dollárért, 2400 forintért meg lehet venni és állítólag az egész világra ingyenesen szállítják ki. Itt van az egész a Truffol weboldalán.

Screen Shot 2014-08-29 at 13.10.09.png

A termékről megjelent egy videó is. Nagy elemzésre nem érdemes számítani, annak ellenére sem, hogy sikerült a végső igazság kimondását közel hárompercesre húzni: az eszköz működik, az iPhone felismeri, a trükk a hagyományos usb-s végnél bevált, van egy mindenhogy forgatható kábelünk.

 

Itt tart a technika manapság hölgyeim és uraim, itt tart!



Sokatmondó helyszínen mutatja be az Apple az iPhone 6-os és talán az iWatch okosórát

Máris van egy rakás izgalmas infónk és pletykánk a szeptember kilencedikei premierrel kapcsolatban.

imacintro-420x289.jpg

Egyrészt: a show a Flint Centerben lesz. Ha nem mond semmi a hely neve, ne ess kétségbe, 15 éve nem mutattak be ott semmit.

NA DE AKKOR MIT!

A Flint Center különleges helyet foglal el az Apple történelmében, itt leplezték le ugyanis az első Macintosht, és itt volt az első iMac bemutatója is 1998-ban, ami az új Jobs-korszakot vezette be.

 

 

Ikonikus lokáció (fúj), és az Apple keresve sem találhatna jobbat, ha megint valami forradalmi termék premierjére készülne.

A show-ra mindenesetre nagy erőkkel gyúr, ugyanis nemcsak egyszerűen kicsicsázzák az épületet, hanem építenek mellé egy újat. Komolyan, nézzétek csak a Loopinsight fotóit:

appleevent2-420x315.jpg

appleevent4-420x315.jpg

appleevent3-420x315.jpg

Appleevent-420x315.jpg

Az a fehér izé csak most került oda, és valószínűleg abban lehet majd megtapogatni a termékeket a bemutató után.

Már csak az a kérdés ugye, hogy miket. Hát iPhone 6 az biztos lesz, nagy kijelzővel, erős processzorral, talán megerősített kijelzővel és a legújabb hírek szerint NFC-támogatással, ami ellen sokáig küzdött az Apple olyan félmegoldásokkal, mint a Passbook, de az idők változnak, az NFC elterjedt, lépni kell már erre valamit.

És természetesen előkerült az iWatch is, ami állítólag szintén bemutatkozik a rendezvényen, és amivel kapcsolatban a híroldalak nem győzik hangsúlyozni, hogy a legújabb infók szerint nem is külön termék lesz, hanem egy kiegészítő az iPhone 6-hoz. Mintha nem eleve erről lett volna szó a készülék legelső említése óta.

Viszont ha tényleg jön az okosóra, akkor hosszú idők után végre megint sikerült titokban tartania egy terméket az Apple-nek: egyetlen valódinak tűnő alkatrész, ház, mockup sem bukkant fel az elmúlt években annak ellenére, hogy több ezer cikk foglalkozott a termékkel. Azt most mondom, hogy ilyen biztosan nem lesz:

9643-1503-9246-753-iWatch-concept-Martin-Hajek-multiple-001-xl-2-l.png

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.




süti beállítások módosítása