almalé és kungfu Rólunk

Élő adásban utálta meg androidos mobilját a tévés!!!

© Géza. Egyébként meg Cink.

Veled is ez fog történni, ha nem iPhone-t veszel!

 



Új iMac jön egy hónapon belül!

Tegnap írtuk meg, hogy rövidesen frissülhet a Mac mini, amit maga az Apple kotyogott el a Boot Camp-specifikáció kiszivárogtatásakor. Azóta kiderült, hogy elkövette ugyanezt a hibát az iMac modellekkel is, amik mellett egy pillanatra szintén felbukkant a Mid 2014-es felirat: ez szeptember előtti premiert jelent.

imac_mid_2014_27_listing.jpg

Lássuk, hogy mire számíthatunk:

Tovább olvasom


Kipróbálták a legújabb retinás MacBook Pro-családot

Tegnap jelent meg a gép, és az OWC már szét is szedte, úgyhogy kiderült a szörnyű igazság:

Tovább olvasom


Egy hónapon belül itt az új Mac mini

Úgy tűnt, hogy ez a géptípus is az iPod classic sorsára jut, amit hét éve árul változatlan formában az Apple: nincs megsemmisítés, csak lassú kivéreztetés. A mini majdnem két éve, 2012. októberében frissült utoljára, most viszont felbukkant az Apple honlapján, a Boot Campet támogató gépek listájában a 2014-es modell:

Screen-Shot-2014-07-29-at-3.53.21-PM-640x333.png

A fenti kép tehát nem valamiféle pletyka (bár a hétfői, retina MacBookról szóló szivárogtatások is megbízhatónak bizonyultak, annak ellenére, hogy egy kínai weblapról indultak el), hanem az Apple hivatalos álláspontja arról, hogy jön az új gép. Más kérdés, hogy azóta törölték a legfelső sort, szóval az valószínűleg véletlenül került ki egy pillanatra.

A típus évszáma előtt a Mid szó szerepel, ami azt jelenti, hogy augusztus végéig piacra kerül a modell. Az őszi megjelenés mellé ugyanis már a Late-et illesztette volna az Apple.

MacMini_34LF_PRINT.jpg

És akkor lássuk, hogy mire számíthatunk: jelenleg a 2,3-as, négymagos, 45 wattos fogyasztású Ivy Bridge processzor jelenti a kínálat tetejét (illetve opcióként kérhető egy még erősebb csip). Ennek az ára 378 dolcsi volt a bemutatás idején, 2012. áprilisában. Pontosan ennyibe kerül most a 2,8-as, négymagos, 47 wattos fogyasztású Haswell. A két típus közt azonos órajelen is van egy 15 százalékos teljesítménykülönbség, de a magasabb órajellel együtt már akár egy 1,4-szeres gyorsulás is elképzelhető. Persze csak akkor, ha az Apple ezt a processzort építi be a minibe, és nem más szempontokat figyelembe véve választ.

A legfontosabb azonban nem is a cpu gyorsulása, inkább a grafikus gyorsítóé: a Haswell HD4600-asa kábé 40 százalékkal fürgébb az Ivy Bridge HD4000-esénél, de a lényeg nem ez, hanem a 4K-s támogatás: az új Mac mini a megfelelő monitorral egy remek kis 4K-s gép lehet.



És meg is jöttek az erősebb retinás MacBook Prók

Írtam már tegnap, hogy a Kínából érkező pletyka, ami szerint jöhetnek az erősebb retinás gépek, nagyon is valószerűek, és tessék, ma befutottak az új példányok. A tegnapi, 15 colos kínálatban 2, és 2,3 gigahertzes Core i7-esek voltak még, míg a most frissített webshopból már a következő modelleket tudod megrendelni:

Screen Shot 2014-07-29 at 11.22.24.png

Az erősebbik verziót tovább tudod pimpelni, ám most már nem a 2,6 gigahertzes processzor az elérhető csúcs, hanem a 2,8-as: ennél erősebb alacsony fogyasztású négymagos jelenleg nincs az Intel kínálatában és jövő tavaszig nem is lesz, szóval akinek kell a gép az vegye meg nyugodtan. Viszont már ennek is 4 gigahertzes a Turbo Boostja, szóval elég masszív jószág.

További érdekesség, hogy most már mindegyik 15-ös modell 16 gigabájt memóriával érkezik, ami talán fontosabb is, mint a tízszázalékos órajelnövelés, valamint hogy a nagyobbik verzió ára száz dollárral 2499 dolcsira csökkent.

A 13 colos modellek nem változtak, mert azokon nincs nagyon mit változtatni, hiányzik hozzájuk az új hardver, illetve annyi történt, hogy már az alapmodellben is 2,6-os Core i5-ös van a 2,4-es helyett 8 gigabájt memória társaságában 4 helyett. A háttértár viszont még mindig szomorúan sovány, 128 gigabájt.

 




süti beállítások módosítása