almalé és kungfu Rólunk

Emberek, akiknek nem lennénk a helyükben: a Tim Cookot véletlenül lemelegező műsorvezető

Empatikus lények vagyunk, biztos ti is ismeritek azt az érzést, amikor más helyett érzitek kínosan magatokat, amikor elönti az arcotokat a szégyen, mert olyan szintén ég ronggyá az, akit épp nézel. És amikor nem hülye az illető, feltételezhető, hogy ő ugyanennek a levakarhatatlan érzésnek kábé a százszorosát éli át.

Mint a CNBC műsorvezetője, aki egy különben nagyon érdekes témáról készített interjút a New York Times szerzőjével, James Stewarttal: arról, hogy a Fortune 500 listáján szereplő vállalatok vezetői közül eddig mindössze egy, a BP korábbi CEO-ja, John Browne mondta el nyíltan, hogy meleg. Ez azért abszurd, mert nyilván egynél több meleg CEO-van, ráadásul ma már a színészek, előadók, katonák, de még az olyan macsó foglalkozást űző amerikaiak, mint a profi sportolók is tudnak nyíltan beszélni erről a kérdésről, a nagyvállalatok csúcsvezetői viszont képtelenek áttörni a falat, olyan kemény anyagból építették azt köréjük. 

És akkor jött Simon Hobbs, aki hozzátette az elhangzottakhoz, hogy ott van Tim Cook is, aki nyíltan beszél a melegségéről.

Bum!

Ez volt az a pillanat, amikor lényegében mindenkibe belefagyott a szar, olyan kínos az egész jelenet, hogy írni se nagyon akarok róla, nézzétek meg, vagy inkább ne, kíméljétek meg magatok tőle:

 

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.



Milyen lesz az 2014-es iPod touch?

Összegyűjtve minden izgalmas pletykát és figyelembe véve a legfontosabb trendeket az Appleblog (aka Almalé és Kungfu) elemzői biztosra veszik, hogy az idei iPod touch így fog kinézni:

54618_5thgen3blue.jpg

Összehasonlításul a 2013-as ilyen volt:

54618_5thgen3blue.jpg

Szóval elég nagy utat tettünk meg a 2012-es modell óta:

54618_5thgen3blue.jpg

Pedig eredetileg elég jó ütemű fejlődési pályát rajzolt fel az iPod touch: a második generációba például még erősebb processzor került, mint a vele egy évben piacra került iPhone 3G-be, aztán ahogy megjött a mobilból a 3GS, piacra is került a harmadik generáció, majd az iPhone 4-gyel együtt megjött a negyedik.

És akkor az Apple-nek látszólag elment a kedve az egésztől.

Pedig ha megnézitek, 2009-2010 még egész jó év volt az iPod szempontjából, a zuhanás csak ezután következett be:

Tovább olvasom


Amikor hülye a szoftver

Én csak azt szeretném mondani, hogy nagyon örülök a gépi szövegértelmezés fejlődésének, a Turing-teszten átment chatbotnak (még ha nem is nagy szám a hozzáértők szerint), Siri frappáns válaszainak, és hogy most már néhány éven belül talán az egész iOS-t irányíthatom rajta keresztül (nem tudom, most miért nem), de amikor ilyet látok, minden pozitív jövőképem szertefoszlik:

fotó_16.PNG

Próbáltam rövid ő-vel, o-val is, nem ismerte a települést. Aztán később kiderült, hogy mégis, csak akkor éppen nem.

De itt van a másik hülye:

Screen Shot 2014-06-24 at 15.24.25.png

És csak ezt tudom mondani:

Tovább olvasom


Az Apple jó politikus, tudja mikor kell szoftvert frissíteni

Alighogy kikerült a Loopra, hogy az Apple nem fejleszti tovább az Aperture-t, a Mac App Store-ban megjelent a Final Cut Pro, a Motion, a Compressor, és a MainStage frissítése. Lényegi frissítése, mégpedig.

pro.png

Mint egy üzenet a pro user tábornak: ne féljetek, itt vagyunk, és gondolunk rátok.

Videózzatok és sokasodjatok.



Az Apple kinyírja az Aperture-t

Az Apple hivatalosan is bejelentette a The Loopnak, hogy az OS X-es Photos alkalmazás és az iCloud Photo Library bevezetésével az Aperture további fejlesztésébe nem fektetnek energiát. Az Aperture könyvtárat migrálni lehet majd az iCloud Photo Librarybe.

Apple_Aperture.jpg

Kiszúrás a pro felhasználókkal, már megint? Lehet. Először az XServe kinyírása, aztán az évekig porosodó Mac Pro (ezt már jóvátették), és persze a Final Cut Pro X megjelenése mind a profi felhasználói réteg felhorkanását eredményezte, és ne legyenek kétségeink, az Aperture halála után is ez lesz a helyzet. Hiszen még azt sem lehet tudni, milyen lesz az OS X-es Photos app, azon kívül, hogy remek automata beállítási lehetőségek vannak benne, amire inkább a hozzám hasonló mezei user csorgatja a nyálát. Olyan programot meg még nem látott a világ, amit egyszerre használt volna teljes megelégedettséggel pro és dummy felhasználó.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása