almalé és kungfu Rólunk

A rendőrök nem tudtak feltörni egy iPhone-t, pedig nagyon akarták

Hétfőn kezdődik Oscar Pistorius tárgyalása (ő az, aki lelőtte a barátnőjét tavaly), és a nyomozók pedig az iPhone-ján tárolt SMS-ekre és WhatsApp üzenetekre lennének nagyon kíváncsiak. Csakhogy Pistorius saját bevallása szerint elfelejtette a jelszót.

OscarPistorius_900-350CDFC.jpg

A hírek szerint a dél-afrikai nyomozók már az FBI segítségét kérték, hogy vegye rá az Apple-t a telefon unlockolására. Mindeddig sikertelenül, pedig hétfőn már nagy szükség lenne az információkra.

Két dolog jutott eszembe erről. Az egyik, hogy milyen barátságos, összeesküvéselmélet-megszégyenítő helyzet az, ahol a telefonon történt üzenetváltást csak az adott telefonról tudja megszerezni a rendőrség. És még úgy is hiába próbálkozik.

A másik, hogy milyen jóindulatú következtetés az, amit a 9to5Macen olvastam:

Tovább olvasom


Miért hozta létre az Apple a világ legnagyobb zafírkristály-üzemét?

Nem tudni.

Két elemző is ráállt a témára, de nem jutottak el a válaszokig. De azért találtak érdekes részleteket.

screen-shot-2014-02-27-at-9-34-46-am.png

Például azt, hogy az Apple 113 millió dollárt fizetett egy üres gyárért, és 578 millió dollár kölcsönt ígért a GT Advanced Technologiesnak. Ebből kell a GT-nek megvenni, telepíteni és beindítani a világ legnagyobb zafírkristály-termelő üzemét. Ami kizárólag az Apple-nek dolgozik majd.

Tovább olvasom


Így működik a Touch ID az iPhone 5s-ben

Az Apple kitolt egy frissített dokumentumot az iPhone in Business oldalára, amit a Techcrunch vett észre. Ez leírja, pontosan hogyan működik a Touch ID rendszer, és hogyan osztja meg egymás között az információkat és a feladatokat az A7 és a Secure Enclave nevű segédprocesszor, aminek kizárólag az ujjlenyomat-kezelés a feladata.

13.09.11-Touch_ID.jpg

Ilyeneket olvashatunk a doksiban:

Tovább olvasom


Nálam megjavult, másoknál újra elromlott a Mail

Úgy tűnik, hogy a tegnapelőtti 10.9.2 frissítés végre képessé tette a levelezőmet, hogy kezelje a gmailes jelszavaimat, és meg tudja számolni, hány olvasatlan üzenetem van. Számomra a Mail visszaállt abba az állapotba, amiben négy hónapja volt. Ami az elmúlt gyötrelmes időt követően már legalább akkora eredmény, mintha a magyar államadósság térne vissza a tavaly októberi szintre.

Screen Shot 2014-02-27 at 08.57.02_1.png

Tovább olvasom


Eddig 16 iPhone gyűlt össze a látássérülteknek, az egyiket egy hétéves kisfiú ajánlotta fel

Hétfőn tettük ki Kroll Zsuzsannával készített videónkat, amiben azt láthattátok, hogyan lehet vakon használni az iPhone-t. E mellé kitettünk egy felhívást is: akinek már nem használt, régebbi iPhone-ja van, ajánlja fel a látássérülteknek. Ami nekünk csak egy életünket megkönnyítő kütyü, az nekik kinyithatja a világot. Elsőként én ajánlottam fel iPhone 4-esemet az ügynek, de egy óra múlva már elkezdtek beérkezni a további felajánlások.

Mostanáig összesen 16 iPhone-t dobtunk össze a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének, akik már szervezik az első sorsolást a beérkezett igénylők között. Egyetlen felajánlást kellett csupán köszönettel visszautasítani: iPhone 3G-t már nem tudnak használni a vakok hatékonyan, iPhone 3GS-t, és ennél újabb telefonokat várnak.

Az egyik legnagyobb meglepetés számomra egy hétéves gyerek volt, Marci, az egyik barátom kisfia: amint megtudta, mire tudják használni a vakok a telefont, rögtön felajánlotta a sajátját. Na jó, nem egészen a sajátja, igazából az apja adta neki átmeneti jelleggel, hogy hallgathasson zenét a saját szobájában, de ez nem teszi kisebbé az áldozatot. Marci, köszönjük neked, és a többieknek is.

Ő Marci:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása