Szuper hír, mármint hogy az Apple is észrevette végre, hogy valamit permanensen elcsesznek, mert egy pillanatra már úgy tűnt, mintha elégedettek lennének azzal a rakás szerencsétlenséggel, amit felhőalapú szolgáltatásként eddig leraktak az asztalra.

Ha valaki lemaradt volna róla, itt van szakértőnk, GK írása az iCloud Photo Library szerencsétlenkedéséről, itt meg az én videóm az egész rendszer katasztrofális jellegzetességeiről:

 

Na de: a The Information legújabb cikke szerint majdnem hivatalosan is komoly baj van, mármint az Apple nem vallja be, de tud róla. Állítólag rendszerszintű hibaként kezelik az iCloud-részleg balfaszkodását, különös tekintettel arra, hogy az iCloud Photo Library még meg sem jelent Macre, csak iOS-re (bár az iCloud.com-on keresztül már működik a funkció, de ez annyira parasztlengős megoldás, hogy beszélni sem érdemes róla).

icloudphotolibraryhero.jpg

A cikk szerint a fenti jelenségek mélyen gyökerező problémák, melyek régóta megnehezítik a hardver-, és szoftverfejlesztésben amúgy otthonosan mozgó Apple életét: ha a netes szolgáltatások kerülnek előtérbe, felbukkannak a rendszerhibák, amik jelentős hibákat és késéseket okoznak.