Azon gondolkozom, hogy mekkora mázli már, hogy az első Nemzeti Almahetet pont száztíz éve, 1904-ben rendezték meg az Egyesült Államokban, és hogy egyébként az utóbbi 18 évben pont erre az időszakra esik az almahónap, és nem mondjuk tavaszra.

Amikor ugye nincs iPhone-premier.

Oké, mondom, mi van: a Telekom intenzív almaosztásba kezdett egy rakás magyar nagyvárosban, a helyszínek a következők:

- Budapest, Erzsébet tér
- Győr, Arrabona környéke
- Szeged, Széchenyi tér
- Debrecen, Piac utca - Gambrius köz sarok
- Pécs, Árkád előtt

Sőt, Budapesten nem egyszerűen osztják az almát, hanem felépítettek egy bazi nagy almaautomatát, a legnagyobbat a világon. A 4 és fél méter magas monstrumban egyszerre 600 alma fér el, de folyamatosan utántöltik a készleteket, hogy mindenkinek jusson belőle.

P1240641_1.JPG

P1240647_1.JPG

P1240645_1.JPG

Ezzel együtt a tegnapi csodás netadós rendezvényen gondolom kétpercenként teljesen kiürült volna, annyian voltunk.

Lényeg, hogy Magyarországon a gyümölcstermesztés felét az almatermesztés teszi ki, évente 12-15 kiló almát zabálunk fel, ráadásul az idei enyhe tavasz miatt amúgy is rekordtermés volt, szóval a Telekom úgy gondolta, hogy érdemes lenne ezzel az egészséges gyümölccsel upgrade-elni a nagyvárosi lakosságot, mert:

 

De valójában szerintem mindannyian sejtjük, hogy nem azért kért meg minket a partneri együttműködésünk keretében a Telekom, hogy írjunk az automatáról, mert aggasztónak találja a hazai Apple-tábor egészségügyi helyzetét, hanem mert célba akarja juttatni az üzenetet.

Az üzenet meg az, hogy csütörtök éjféltől hivatalosan is árulja az iPhone 6-ot és 6 Plust a mobilszolgáltató. Csak az ilyesmiről a sajtóközleményeken túl nem kommunikálhat, olyan szigorú szerződéseket köt az Apple még a Telekomhoz hasonló óriáscégekkel is, szóval kreatív módon próbálnak rámutatni az eseményre.

Ha csütörtök éjfélkor annyi iPhone-t adnak el, amennyi alma ezekből az automatákból fogyni fog, akkor nyilván elégedettek lesznek.

Aki esetleg lemaradt volna róla: itt a mobilról készült bemutatóvideónk a premier napjáról, Augsburgból: