A KGI elemzői végigfuttatták ujjaikat a beszállítói láncon, és a következőket látják:

  • a 27 colos Retina iMac még karácsony előtt érkezni fog
  • a 21 colos Retina iMac viszont csak jövőre jön
  • az iPad Air 2 termelésével gondok vannak, 7-9 milliós induló készletet tudnak csak legyártani, szemben az iPad Air 12 milliós tavalyi darabszámával
  • a 12.9 colos iPad (legyen a neve mondjuk iPad Pro) még fejlesztés alatt van, még nincs kijelölve határidő a sorozatgyártásra

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek viszont laptop ügyben. A KGI szerint idén már nem lesz változás a MacBookok felhozatalában, a Digitimes szerint viszont novemberben már löki ki a gyár a 12-es, új MacBook Air-eket. A pletykák szerint az új Air vékonyabb lesz, nem lesz benne ventilátor, sem kattintható trackpad, csak érintésre reagáló. Nyilván a kattintás a vékonyítás oltárán lett feláldozva, mint ahogy a logó is: állítólag a 2015-ös termékektől kezdve kiemelkedik a térből minden Apple-logó, a széleken pedig egy fényes felületképzést kap. Itt egy prototípus a "gyárból":

IMG_8962.JPG

Készüljünk tehát a heatgate-re és a logogate-re.

Ez azt jelenti, hogy az Apple az iPhone 6-tal, multitaskban erős iPadekkel (ami ráadásul hiánycikk lesz hál istennek), egy új generációs, ventilátormentes MacBook Airrel és egy Retina 27-es iMac-kel megy neki a karácsonynak. Ide már nem kell Apple Watch sem: ezekkel is olyan holiday negyedévet zárnak majd, hogy belevörösödnek.

macpro_red.jpg

Tényleg, a Mac Próról azóta nem volt hír, hogy 300 napja kiadták a mostani szériát. Pedig a Xeon E5-nek és az AMD Fire Prónak is van már követője az evolúciós láncban. Csakhogy a Mac Pro az Egyesült Államokban kerül összeszerelésre, ezért a pletykák is legfeljebb irányítottan jöhetnek ki az üzemből.

Szóval igen, lehet, hogy új Mac Pro is lesz még idén. Durva negyedév van előttünk.