Ismerős valakinek az a név, hogy PeripateticPandas? Ez a csapat hozta össze egy hete ezt a videót, amivel egy csapásra megmutatták, hogyan lehet okosan megoldani az Apple-féle dizájnbotlásokat:

A mai napig összesen 3,3 millióan nézték meg a videót Youtube-on, köszönhetően annak, hogy angol nyelvű, és hogy rohadt jó anyag. Jó a rendezés, az operatőr, a vágó, a ruha, minden.

Két napja aztán megoldást találtak a bendgate-re is, hasonlóan fájdalmas módszerrel mentek neki a telefonnak:

Ezzel eddig 1,3 millió megtekintést arattak. Nem mellékes, hogy a videón Budapest legnevezetesebb épületei is látszanak, szóval a videókkal a városnak is szereztek egy kis ismertséget.

Megkerestem a srácokat, akik nem kimondottan bőbeszédűek, fenn szeretnék tartani a csatorna anonimitását, de azért sikerült kicsikarni belőlük néhány információmorzsát.

Kik vagytok, mit lehet, szabad tudni rólatok?

A 20-as éveink közepe felé járunk, van köztünk friss diplomás, Corvinus-hallgató és kenyérkereső is. Három tagú a csapat, és persze ott van X is.

Mikor jött az első videó ötlete, ami végül ennyire bejött?

Az ötlet a szeptemberi keynote megtekintése után jött, amikor mély csalódás ért minket a kiálló kamerával kapcsolatosan. Gondoltuk, hogy ezt a hibát orvosolni kéne valahogy, ha már Jony Ive-nak és csapatának nem sikerült. Ráadásul már régóta terveztünk elindítani egy youtube-csatornát, így a két dolog összeadódott, jött hozzá egy ötlet, és megvalósítottuk.

Hogy került a háttérbe a Parlament?

Szerintünk Budapest Európa egyik legszebb városa, ezért gondoltuk, hogy ha már itt élünk, akkor kihasználjuk adottságait, és a Parlamenttel a háttérben dobunk egy nagyot a látványon.

Meddig tartott lecsiszolni valójában a kamerát? Használható azóta?

A zafírkristállyal körülbelül három másodperc alatt elbánt a köszörű, annak ellenére, hogy a videóban jóval hosszabbnak tűnik a procedúra. A kamera appbe belépve szinte csak fehér képet latunk, apró szemcsékkel szétszórva, a mozgatás látszódik.

Mennyit akasztottatok az első résszel?

Ha nem sértődsz meg, ezt nem árulnánk el, de annyit szívesen megosztunk, hogy az iPhone ára nagyjából visszajött.

Az nem rossz, Németországban az iPhone 6 Plus 800 euróról indul. Aztán jött a második videó, amiben még jobban elbántatok a telefonnal, mint korábban. Az elsőnél még használható maradt a telefon, de itt azért történt egy kis formabontás. Használható maradt a készülék?

Az iPhone-t jelenleg én használom, iszonyat jól megy rajta a Pumped BMX 2, telefonálni meg külön élmény. Viccen kívül feljavította az akusztikát az integrált fa hátlap :)

Mi jön ezután?

A csatorna következő dobása még bizonytalan, főleg hogy X-szel nehéz a kommunikáció, mivel nem beszél sokat, és a hegesztőmaszkon át értelmezhetetlen a motyogása. Így egyikünk sem tudja, mi járhat a fejében, vagy milyen terméken akarja legközelebb rajta hagyni a kéznyomát.