Eljött az ideje. Utoljára 2008-ban írtam ilyen címmel posztot, hat évvel ezelőtt, akkor a MobileMe, az iPhone 2.0 update (ugye milyen rég volt?), meg az iTunes 7.7 problémái okoztak fejvakarást, és úgy tűnt, az Apple nem tud kikecmeregni a gödörből, amit maga alá ásott. Minden egyszerre szakadt be.

Most ugyanez a helyzet. Kezdődött a behirdetett, aztán gyalázatosra sikerült keynote streameléssel, aztán jött a bendgate (amit azért finomított a Consumer Report tesztje), a Shellshock bug sokáig tartó foltozása, Jennifer Lawrence képei egy kis brute force réssel fűszerezve, a 8.0.1 nevű borzalmas szoftverfrissítés, a U2 album kéretlen terjesztése. Már ez utóbbi apróság is nagyobbat szól a többi mellett.

Rage-Face-Facebook-Timeline-Cover-Image.jpg

És ha ez nem lenne elég, most fedeztek fel egy komoly hibát az iOS 8-ban: a Beállítások — Általános — Visszaállítás — Összes beállítás törlése gombot megnyomva nemcsak a beállításokat állítja vissza a rendszer, de valamiért letörli az összes felhőben tárolt iWork dokumentumot. Pedig külön szól, hogy ilyet nem csinál.

Van olyan oldal, ahol az összes hibát, késlekedést egyenként meg tudták védeni - vagy csak nem írnak róla. Majd kiállítanak egyetlen embert - egy minőségbiztosítási vezetőt -, hogy ő a felelős azért a hibáért, aminek a vállalhatatlanságát már nem lehetett elkenni. Josh Williams az oka az az iOS update-nek, emberek, a többi meg nem is baj.

A helyzet pedig az, hogy az Apple-nél rohadt megfeszített munka volt az utóbbi egy évben, és a hibák most egyszerre szakadtak rá a cégre. Ezenkívül láthatóan még mindig nem veszik annyira komolyan a biztonságot, mint amennyire hirdetik.