Most már a teljes, kétórás interjú minden mondatát meghallgathatjuk, amiben Tim Cook az Apple filozófiájáról és az új termékekről beszél. Itt az első:

Itt a második rész (a huszadik perctől már nem Cook beszél):

Az Apple vezérigazgatója markánsan elhatárolódik az adatgyűjtés mértékétől, amit a kormány szerinte igyekszik visszaszorítani. Az Apple Pay-jel kapcsolatban is kijelentette: ők nem fognak adatot gyűjteni a vásárlásokról, pedig higgyétek el, az iPhone-használókra targetált, valós fogyasztáshoz köthető hirdetésekben annyi pénz van, hogy a cég bankszámlája is belepirul.

Pedig azon 100 milliárd dollárnál is több csücsül, amiről Tim Cook úgy nyilatkozott: nem kell mindent monetáris szempontból nézni. Ők az emberek életét akarják megváltoztatni.

Erről eszembe jutott Forrest Gump, amikor a hirtelen jött vagyonra azt mondta: egy gonddal kevesebb, valamint Virág elvtárs mondatát is idézem: "nem kell folyton zabálni".

A Földet pedig jobb állapotban szeretnék itt hagyni, mint ahogy megkapták, ezért egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak igyekeznek megfelelni. Akinek van fölös másfél órája, annak ajánlom az interjúkat, eléggé alákérdez az interjúalanynak Charlie Rose, de hát istenem, ilyen egy exkluzív beszélgetés az Apple vezérével.