Egy drónt küldtek fel, hogy nézzen szét az Apple új kampuszának építésén. És hát a látvány már most is elképesztő.

Lehet látni, hogy az ideiglenes melléképületek és járművek az alap alján mennyire eltörpülnek a fal tövében. Nagyon mélyre lementek, iszonyú mennyiségű földet megmozgatva. Itt lehet nagy felbontásban megnézni:

Screen Shot 2014-09-01 at 16.06.22_.png

Egyébként épp állítanak egy darut a kép jobb oldalán, és a mélységet mutatja az is, hogy a feltehetően fűnyírógépeknek kialakított belső oldali rámpa milyen hosszan halad, míg eléri a felszínt.

Mivel az új központ külső átmérője 490 méter körül van, a tervekről pedig leolvastam, hogy az épület vastagsága 92 méter, így egy 15 méteres becsült alapmélységgel (a legszerényebb becslés) is az jött ki, hogy 1,8 - 2,2 millió köbméter földet ásnak ki, ha körbeérnek. Plusz a melléképületek.

Tudjátok mi ekkora még? Mondjuk a Hafré-piramis térfogata.

kh.jpg

Nem csoda, hogy hónapok óta tartanak az ásási munkák, ez valami elképesztő. Misi barátom, aki házakat épít (és egy rendes fazon) elmondta, hogy a kitermelt földnél még rájön egy 1,3-as szorzó, tehát a végén ennyivel többet kell arrébb tolni.

Igazi erődítmény lesz: a központból föld alatti folyosón tudnak majd eljutni az Apple vezetői a bemutatóterembe, az egészet földrengésbiztosra építik az alapoknál, és ha zombitámadás lenne, akkor is túlélnék a kerítésen belül a dolgozók. Több száz cseresznye-, sárgabarack-, szilva-, olajbogyó-, és almafa kerül telepítésre a munkák után.

Értitek, almafa.