Remek videó jelent meg a 9gag TV-n. A néhány perces összeállításból kiderül, hogy különösebb előképzettség nélkül is el lehet lopni a pin kódod egy iPhone és egy néhány tízezer forintos kiegészítő segítségével.

Mindössze egy infrakamerára van szükséged, amit a mobil hátlapjára pattinthatsz és már mehetsz is vadászni. A módszer arra épít, hogy az ujjad hőlenyomata egy ideig még ott marad a kártyaolvasó numerikus billentyűzetén. Elég egyetlen fotót készíteni a gombokról, és a tolvajok már meg is szerzeték a pin kódodat. Nyilván azzal nyugtatod magad, hogy csak a számokhoz jutottak hozzá és a sorrendhez nem, de ez sajnos nem igaz: a hőtérképből minden infót ki lehet nyerni, hiszen az először megnyomott gomb a leghidegebb és az utoljára lenyomott vöröslik a legerősebben. A kettő közti átmenetből már össze lehet rakni a sorrendet.

A műsorvezető elmondja, hogy a trükk korábban is létezett, de nagy, néhány tízezer dolláros kamera kellett az alkalmazásához, most meg elég egy iPhone-t a kezedbe fogni, ami tényleg senkinek sem tűnik fel.

Persze van megoldás, fémgombos automatából kell kivenni a pénzt, azon nem marad hőlenyomat, vagy ha nincs ilyen, rá kell tenyerelni az összes gombra, ahogy az a remek videóból is kiderül:

 

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.