Mostanában többször hallottunk arról, hogy az iPhone 6 egyik újítása a mindenhogy bedugható kábel lesz. Ennek az előzménye, hogy az iPhone 5 óta rendszeresített lightning-töltő telefon felőli vége az elődjeivel ellentétben már megadta ezt a szabadságot, a gépbe viszont a többi usb-nek megfelelően kétféleképpen lehetett bedugni: jól és rosszul.

Pontosabban háromféleképpen, legalábbis az internet egyik legnagyobb alapigazsága szerint:

BSMqscHIAAAzDmy.jpg

Na de: az új kábelnek már mindkét vége kedvünkre forgatható lesz állítólag egy középen billegő kis pöcök miatt. És legjobb az egészben, hogy a fenti hír akár pletyka, akár tény, a kábel már rendelkezésre áll, sőt, jóval olcsóbb, mint a hivatalos Apple-töltő, hiszen 10 dollárért, 2400 forintért meg lehet venni és állítólag az egész világra ingyenesen szállítják ki. Itt van az egész a Truffol weboldalán.

Screen Shot 2014-08-29 at 13.10.09.png

A termékről megjelent egy videó is. Nagy elemzésre nem érdemes számítani, annak ellenére sem, hogy sikerült a végső igazság kimondását közel hárompercesre húzni: az eszköz működik, az iPhone felismeri, a trükk a hagyományos usb-s végnél bevált, van egy mindenhogy forgatható kábelünk.

 

Itt tart a technika manapság hölgyeim és uraim, itt tart!