Még mindig nem alkalmas arra a gyűjtemény, hogy ha egy adott filmet keresek, eszembe jusson az iTunes Store, de határozott a fejlődés. Idén januárban ugyanis még csak 123 feliratos film volt 50 szinkronos mellett, most ez az arány 501 - 61.

A növekedés az elmúlt évekhez képest eléggé meredek:

Screen Shot 2014-08-18 at 08.40.26.png

Csaba írt korábban egy hosszabb posztot, amiben azt boncolgatta, miért nem számít ez mégsem, és miért csak alkalmi kölcsönzésekre/vásárlásokra alkalmas Magyarországon az iTunes Store. Hogy mást ne mondjak, nem véletlen a szinkronos filmek között a mesék nagy aránya - a csekély választék szempontja fölé kerekedik a kényelem és gyorsaság, amikor egy durcás gyereknek kell kiengesztelést találni.

Többen jeleztétek egyébként, hogy sok esetben a magyar feliratos filmek szekcióban olyan filmek is annak, amikhez nem jár magyar felirat. Én ilyennel még nem találkoztam, de elmondom, mit kell ilyenkor tenni.

Weben megkeresed a reportaproblem.apple.com oldalt, ahol bejelentkezés után a vásárlásaidat látod.

Screen Shot 2014-08-18 at 09.01.26_1.png

Itt kikeresed a kérdéses filmet (vagy akármit), mellette a Report a problem… gombra böksz, majd a “Problem is not listed here”-t választva szövegesen megadod:

According to iTunes this movie supposed to have hungarian subtitle, but after purchase turns out it doesn’t. Please refund my money.

Vagy valami ilyesmi. Válaszolnak. Jó lesz.