Korábban már többször írtunk a minden elemében új Apple TV-ről, aminek sok forradalmi újdonsága lesz, de a mostani cikk szempontjából a legjelentősebb a tévécsatornák belefűzése az eszközbe: sok konkrétum nincs a kezünkben, de valószínűleg étlapszerűen válogathatjuk majd össze a programot, és nem kéne a műsorkezdésre várnunk, sem attól félnünk, hogy esetleg lemaradtunk valamiről. A problémát az itthon is elérhető set-top boxok már kezelik valamelyest, de egyik sem ad globális, főleg nem elegáns megoldást a problémára.

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy 2015-nél előbb az Apple TV sem lesz alkalmas a helyzet kezelésére. Az eszközön dolgozó mérnököket ugyanis arról tájékoztatták, hogy hiába állnak jól a fejlesztéssel, a kábelcsatornák töketlenkedése miatt késés várható a premierben.

8641-76-tv-140312-1-l.png

Nyilván nem áll rendelkezésünkre minden információ a háttérben zajló folyamatokról, de a jelek szerint a tévétársaságok attól félnek, hogy csak az Apple jár jól az együttműködéssel, és még jobban félnek kiadni az irányítást a kezükből, illetve akadnak, aki saját eszközüket nyomnák az Apple TV helyett.

És akkor most emlékezzünk meg az iTunes-t ellenző kiadókról: ezeknek drámaian csökkent az elmúlt években a forgalmuk, miközben a partnerségre lépő cégek sokkal kisebb veszteséget szenvedtek el. Persze félelmetes érzés lehet átadni másnak az irányítást, de az a tévétársaság, amelyik nem veszi észre, hogy megváltoztak a tartalomfogyasztási szokások, és ehhez az új rendszerhez kell alkalmazkodni, középtávon halálra van ítélve.