Írtam már tegnap, hogy a Kínából érkező pletyka, ami szerint jöhetnek az erősebb retinás gépek, nagyon is valószerűek, és tessék, ma befutottak az új példányok. A tegnapi, 15 colos kínálatban 2, és 2,3 gigahertzes Core i7-esek voltak még, míg a most frissített webshopból már a következő modelleket tudod megrendelni:

Screen Shot 2014-07-29 at 11.22.24.png

Az erősebbik verziót tovább tudod pimpelni, ám most már nem a 2,6 gigahertzes processzor az elérhető csúcs, hanem a 2,8-as: ennél erősebb alacsony fogyasztású négymagos jelenleg nincs az Intel kínálatában és jövő tavaszig nem is lesz, szóval akinek kell a gép az vegye meg nyugodtan. Viszont már ennek is 4 gigahertzes a Turbo Boostja, szóval elég masszív jószág.

További érdekesség, hogy most már mindegyik 15-ös modell 16 gigabájt memóriával érkezik, ami talán fontosabb is, mint a tízszázalékos órajelnövelés, valamint hogy a nagyobbik verzió ára száz dollárral 2499 dolcsira csökkent.

A 13 colos modellek nem változtak, mert azokon nincs nagyon mit változtatni, hiányzik hozzájuk az új hardver, illetve annyi történt, hogy már az alapmodellben is 2,6-os Core i5-ös van a 2,4-es helyett 8 gigabájt memória társaságában 4 helyett. A háttértár viszont még mindig szomorúan sovány, 128 gigabájt.