Régóta szó van egy titokzatos, új MacBook Airről, ami állítólag 12 colos Retina kijelzővel érkezik majd, ventilátorokat viszont egyáltalán nem építenek bele. Emiatt aztán mindenki szeretné kézbe fogni, megtapogatni, aztán a szart is kihajtani belőle, hogy tényleg bírja-e levegőhűtés nélkül a strapát. Én is szeretném.

mba_retina.png

Na, a legfrissebb pletykák szerint 2014 harmadik negyede és 2015 eleje között valamikor jöhet majd csak, főként a ventilátorok kivégzését lehetővé tévő 14 nanométeres Broadwell chipektől függ a becsapódás ideje. Az Intel nemrég küldte szét az új processzorok mintapéldányait a partnereknek, és alapvetően 2015-re tervezik a nagyüzemi startot, de a cég a CNET-nek nemrég elmondta, hogy valamennyi Broadwell-alapú termék azért piacra kerül 2014-ben is.

Talán épp a 12-es MacBook Air. Az Apple korábban már mutatott be terméket a piacra dobás előtti Intel chipekkel szerelve, így nem lenne meglepő, ha most is erről lenne szó.

Akárhogy is, a pletykák szerint a 11 és 13 colos modellek sem maradnak érintetlenül, sőt, az új modelleket már el is kezdte gyártani a Quanta. Állítólag új vázat, kijelzőt és chipsetet kapnak az Air-ek, ami teljesen összezavaró hír: ha ezeknél marad a Haswell, milyen redizájnt lehet keresztülverni rajtuk? Milyen új kijelzőt kaphatnak, ha nem Retinát? És ami a legfontosabb, milyen processzort kapnak, ha a nemrég ráncfelvarrt árcsökkentett modellben az Intel i5-4260U verzió figyel, aminél újabb ebben a kategóriában nem találhatunk?