Annyi mindent hallottunk már az iPhone 6-ról, legalábbis a kijelzőjéről, például, hogy nagy lesz, meg hogy zafírkristályból készül majd, a kameráról viszont keveset beszéltünk. Főleg persze azért, mert ebben a versenyszámban inkább az s-modellek szoktak nagy ugrást mutatni, hogy el lehessen adni valamivel a változatlan formát, senki sem számított valami forradalmira a 6-os verziónál.

Ehhez képest a Digi-Wo most úgy tudja, hogy új szenzort raknak a mobilba: az iPhone mostanáig a Sony IMX145-ösét használta az iPhone 4S-ben, az iPhone 5-be és az 5s-ben is, pontosabban ennek fejlesztett, módosított verzióit, a lap szerint viszont most átáll az IMX220-asra. Ez a szenzor a korábbi 8 megapixeles, 1/3.2”-os érzékelő helyett egy 13 megapixeles, 1/2.3”-os, szóval több pixel, jobb minőségű kép, kevesebb zaj várható.

sonyexmor_imx220s.jpg

A szenzor mellé a pletykák szerint az 5,5 colos modellben optikai képstabilizátor is jár majd - persze nagy szemétség lenne ettől a 4,7-es verziót megfosztani, hiszen a vásárlók többsége nem spórolásból, hanem józan megfontolásból választja majd a péklapát verziót az óriásplakát helyett.