A Foxconn, ahol az iPhone 6-osok 70 százaléka kerül végső összeszerelésre, épp 100 ezer új alkalmazottat vesz fel a megnövekedett gyártási igények miatt. Júliusban kezdik meg a tömeggyártást, és nyilván le kell tolni pár tízmillió készüléket a szalagról nyitásra.

foxconn_workers-660x436_0.jpg

Már csak azért is, mert idén több képernyőméretben is érkeznek készülékek, így mindegyik modellből kell betárazni egy optimális mennyiséget. Noha a pletykák szerint a 4,7 colos szeptemberben kerül a boltokba, az 5,5-es meg csak később, nyilván nem hagyják ki a mostani mérethez szokott vásárlókat sem, így a részükre is kell virítani valamit. Az elején biztos a megszokott méret fogy majd a legjobban.

És nekem senki ne mondja, hogy nem lesz négy col, mert nem hiszem el.

Érdekes egybeesés egyébként, hogy Magyarországon meg hirtelen pont 100 ezer álláskereső akadt a téli közmunkaprogram leállítása miatt. Ha be tudnánk indítani valahol a pusztában egy NASA-féle IXS Enterprise-ot, akkor a sencseni üzembe tudnánk juttatni a honfitársainkat 0,00025 másodperc alatt (a hajtómű 4,7 fényévet tudna megtenni két hét leforgása során). A munkanapokon kétszeri utazás évente dolgozónként 0,12 másodpercet venne el, összesen 3,53 órát veszítenénk 100 ezer ember esetén. Ami szerintem nem sok.

(Ha valaki panaszkodna, hogy kevés forrásból dolgozunk, esetleg nem vagyunk eléggé mérnöki szemléletűek, majd elé toljuk ezt a posztot)

Figyelem! Ha szeretnél Facebookon értesülni a posztjainkról és egyéb dolgainkról, akkor az Almalé és Kungfu oldalát lájkold. Egyébként ugyanezt Twitteren vagy rss-sel tehetitek meg.