A New York Post információi szerint, noha az Apple-Beats megállapodás a közelmúltban veszélybe került, mégis megkötik a szerződést. Csak nem az eredeti 3,2 milliárdos áron, az Apple 200 milliót lealkudna.

Volt egy csomó találgatás, miért hiúsult meg eredetileg az akvizíció. A pletykák szerint nagy port kavart Dr. Dre madafakin-videója, amiben elkotyogja, hogy milliárdos lett hirtelen. Ezzel valójában jóváhagyta a pletykákat, amit az Apple önmagában nem szeret, káromkodva meg végképp nem. Főleg ha az igazgatók közé akarja beemelni az adott káromkodót.

nyc2011-dre-jimmy-photo-kevin_mazur.jpg

De nyilván az sem győzte meg Cookékat, hogy a Beats Musicnak mindössze 110 ezer fizető ügyfele van. Ami nem éppen azt mutatja, hogy rá tudják venni az embereket a pénztárca kinyitására.

Ha ezek miatt alkuszik le az Apple 200 millió dollárt, az nagyon piti, és nem vall rájuk. Persze, 200 millió dollár nem kevés, de itt alapvető normákról van szó. Vagy tudják, mit vásárolnak és miért, vagy nem, de utóbbi esetben nem szabad milliárdokkal dobálózni.

Izgatottan várjuk, jövő hétfőn lesz-e szó erről az üzletről. Szinte biztos, hogy Iovine és Dr. Dre nem szólal fel a színpadon, de Cook talán elmond két-három mondatot az ügyről és a tervekről nagyvonalakban. Nagyon állat lenne, ha a kimért, nyugodt hangján elmantrázná, hogy “We are buying Beats. We do. Motherfuckin Beats will be ours”.