Az megvan, hogy az őrjöngve várt, 2013 szeptemberében kiadott GTA V játék a mostani hírek szerint 2015 márciusában jelenik meg PC-re? És még ez is csak egy gyenge pletyka, lehet hogy még akkor sem.

Na, hát valami ilyesmi várható a mobil játékpiacon is, csak szervezettebb formában.

A Wall Street Journal hozott le egy cikket arról, hogy mind az Apple, mind a Google aktívan keresi a játékfejlesztőket, mindenféle jóságot felajánlva nekik azért cserébe, hogy a másik platformra később adják csak ki az adott programot. A cikk szerint az Apple szerződése értelmében például, ha az adott játék elsőként kizárólag iOS-re jelenik meg, kiemelt helyet kap a kezdőoldalon, jelentősen felpörgetve az eladásokat.

screen568x568-1 copy.jpg

Ilyen megállapodás volt például az Apple és az EA között, a Plants Vs. Zombies 2 kapcsán. Két hónapig nem adták ki a játék androidos verzióját. A Cut the Rope 2 három hónapot kapott, tavaly decemberben iOS-re jelent csak meg, nemrég pedig bekerült a Google Play áruházba.

Azért van, aki ellenáll, például a Gameloft azt mondta, elutasították az Apple megkeresését, és mindkét nagy platformra egyszerre adják ki a dolgaikat.