Durva, mi? És helytálló, annak ellenére, hogy egyelőre korántsem biztos, hogy lesz ilyen film egyáltalán. De ha lesz, akkor a fenti stábbal: Fincher ugyanis állítólag közölte, hogy szívesen elkészíti Aaron Sorkin forgatókönyve alapján a mozit, de csak azzal a feltétellel, hogy Bale játssza Jobs szerepét.

Egyelőre még nincs hír arról, hogy Bale ráér-e egyáltalán, de abban egyetértenek a források, hogy a két sztár elfoglaltságaira való tekintettel 2015. előtt akkor se kerülhetne moziba a film, ha minden optimálisan alakul.

20140320christianbalestevejobs.jpg

Mindenesetre ez lehetne “A” film. Sorkin forgatókönyvéről már sokat hallottunk, a fickó Walter Isaacson könyve alapján dolgozott ki három jelenetet alaposan Jobs életéből. Szóval nem végigrohanunk a sztorin, hanem kiemelve néhány jellemző pillanatot rajzolja fel a forgatókönyv az Apple alapítójának profilját. Sorkin remek forgatókönyvíró, ő írta az Egy becsületbeli ügyet, vagy a mostani tervezethez műfajában nagyon közelálló és szerintem remekül sikerült Social Networköt.

Fincherrel pont ez volt Sorkin közös munkája, de a rendező már olyan mozikat is készített, mint a Harcosok klubja, a Hetedik, vagy a remek korrajz Zodiac. Tud hangulatot és feszültséget teremteni. Ha mindehhez hozzáadjuk Bale-t, aki nemcsak emlékeztet Jobsra, de aki egészen szélsőségesen jól tud azonosulni az általa játszott karakterekkel, akár a külsőségeket, akár a lelki folyamatokat tekintve, őrületesen jó film sülhetne ki hármójuk együttműködéséből.

Én ezt a mozit _akarom_.