almalé és kungfu Rólunk

Mennyit kerestek az Apple vezetői 2013-ban?

Közeledik az Apple részvényeseinek 2014-es találkozója, ennek örömére a cég kitett az oldalára egy Preliminary Proxy Statement nevű nyilatkozatot. Ez tartalmazza a vállalat éves jelentését és a megszavazásra kerülő témákat - az Apple ajánlásával, a megfontolt voksolás érdekében.

A sok unalmas részlet között a vezetői fizetések jelentik az egyetlen színes foltot, és a bejglitől elnehezült agyunk is mindössze ennek feldolgozására képes. Íme:

Screen Shot 2013-12-29 at 11.43.31.png

Tim Cook 4,3 millió dollár (930 millió forintot) keresett összesen ebben az évben, a többiek juttatása 2,6 millió dollár (560 millió forint) körül alakult. Cook korábbi 376 millió dolláros részvényopció-csomagja egyébként 2016-ban és 2021-ben lesz átváltható zöldhasúra.

2014. február 28-án tehát megszavazzák a következő évi juttatásokat, ha a vezérigazgató előző évi kompenzációjával számolunk, akkor 3 százalék lesz a fizetésemelés, az összes juttatással együtt pedig összesen 1-2 százalékra lehet számítani. Alig valamire: Cook jövőre így 77 ezer dollárral, 17 millió forinttal keresne többet csupán.

Na, idén utoljára még csak sikerült mások zsebében turkálni, üdvözült mosollyal zárhatjuk a napot.

via 9to5Mac



A félmeztelen lányt felfaló iMac

Végh Júliában nemcsak az a fantasztikus, hogy tök fiatal festőként is remek képeket készít, hanem hogy a munkája sok esetben rímel a miénkre. A másik oldalunkon, az Egy nap a városban blogon már lehoztuk egy sorozatát a budapestes korszakából, erre most váratlanul kiderült, hogy volt egy Apple-korszaka is. Meglepően erőteljes képekkel.

1477606_10152090354621600_960288196_n.jpgHa megnézted a herés fickót és a félmeztelen csajt felzabáló iMacet, meg a többi képet, elég könnyen kikövetkeztetheted az üzenetet, de Júlia tök jó fej, mert el is mondja, mire gondolt festés közben, ha szépen kéred rá:

Tavaly készítettem egy sorozatot, ami társadalmi problémákat feszegetett. Arról szólt, hogy az Apple hogyan kebelezi be az embert. De nem is a márka a lényeg, hanem az, ahogy az ember beleveszik egy virtuális világba. Zavart, hogy ha emberek folyton belemélyednek a telefonjaikba, amik burokként veszik körül őket, elszigetelve, elzárva őket a világtól. Így került az ember fejére a doboz, és ezért lett az ember meztelen, aki itt személytelenül, testként jelenik meg.

Persze ez igaz volt rám is: amikor a képet készítettem, sok időt töltöttem a számítógépem előtt, úgy éreztem, hogy beleveszek, elnyeli az időmet, és bekebelez.

Igen ez a jó szó: bekebelezett.

Szóval jöjjenek a szuper kebelezős képek, örüljünk közösen, hogy hasznosan töltöttük ezt a néhány percet és az ünnepek alatt próbáljátok minél kevesebbet nyomkodni a számítógépeteket, meg a mobilotokat. 

 



Ajándékokat oszt az Apple - 12 Days

Az Apple idén is készült ajándékokkal karácsonyra.

Screen Shot 2013-12-19 at 11.07.14_1.png

A 12 Days of Gifts nevű app ingyenesen letölthető, és a nevéhez hűen egy tucat ajándékot tartalmaz, minden nap egyet. December 26 és január 6 között osztogatnak cuccokat, hol zenét tölthetünk le az iTunes Store-ból, hol egy könyvet az iBookstore-ból, meg persze játékokat az App Store-ból.

Ingyenesen!

Tegnap akartam eredetileg kirakni ezt a posztot, de láttam, hogy az első ajándék egy Justin Timberlake örökzöld volt, így aztán úgy voltam vele, várok még egy napot.

Ma már izgalmasabb az ajándék, a Tiny Thief 2,69 euró helyett kerül semmibe. Ez egy ultracuki mini Assassins Creed játék, tortát kell enni meg minden. Ez utóbbi feladat így karácsony után erős ellenállásba ütközik a frontális lebenyben vagy hol, de azért nyomom még öt percig.

fotó_10.PNG



Boldog karácsonyt!

Stílszerűbbek nem is lehetnénk:

Pihenjetek, egyetek NAGYON SOKAT, aztán pihenjetek, és csak elvétve gépezzetek. A két ünnep közt őrületesen izgalmas konzervanyagokkal térünk vissza, szilveszter után meg belekezdünk az Appleblog eddigi legjobb évébe. A hatodikba.

De addig még nagyon sokat kell ennetek!

Még egyszer boldog karácsonyt mindenkinek!



Ennél közelebb nem kerülök idén a Mac Próhoz és Darth Vaderhez

Szép lezárása ez a poszt az e heti Mac Pro izgalomnak, amit mi is lekövettünk itt az Appleblogon. Kiderült hogy:

Most pedig ideje, hogy elvégezzük a legfontosabb műveletet: cseréljük ki a Kuka ikonunkat egy Mac Próra! Mi ugyan alapvetően idegenkedünk az ilyen babrálásoktól (a kilencvenes években kiéltük magunkat a Windows-zal), de azért be kell ismerni, ez minőségi csere:

1_9.jpg

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez Jony Ive-ék dizájnjának megcsúfolása, valójában csak szeretnénk minél többet nézni az Apple csúcsgépét anélkül, hogy kifizetnénk érte az árát. Vagy ha épp kifizettük, szeretnénk a géphez igazítani az OS X-et. És hát pont a kuka helyére passzol a dizájn, mit is tehetnénk?

Timár Norbert blogján láttam először a tippet. A csere menete a következő:

  • A kuka új képeit töltsd le, csomagold ki
  • Keresd meg ezt a mappát (a Dock-nál jobb klikk, Show Package Content):

Screen Shot 2013-12-23 at 14.24.53.png

  • Mentsük le azokat a képfájlokat, amiket nemsokára felülírunk az újakkal (a velük azonos nevűeket), tehát:
    • trashfull.png
    • trashfull@2x.png
    • trashempty.png
    • trashempty@2x.png
  • Írjuk felül az eredeti fájlokat az újakkal
  • Terminalba írjuk be: killall Dock

Az eredményt fent láthatjátok.

Én azonban készültem nektek egy még sokkal terminátorosabb megoldással. Magával Darth Vaderrel.

A fájlokat itt találjátok.

A csere menete ugyanaz, mint fent.

Az eredmény pedig:

2_9.jpg




süti beállítások módosítása