almalé és kungfu Rólunk

Megjött Romo, a nagyon-nagyon-nagyon fura iPhone-robot, közben a Google átveszi a világhatalmat

Én szóltam, hogy fura. Fogalmam sincs, hogy ez mire jó, de szerintem még a készítők is csak találgatják:

Mondjuk legalább nem szarom magam össze a félelemtől. De összeszarom magam a félelemtől, ha arra gondolok, hogy az ostoba robot súlytalan röhögése közben épp milyen világ épül nekünk Google Glassből:

Igen, ezt a világot ugyanaz a cég hozza el nekünk, amelyik nemrég felvásárolta a videón is látható Terminatort az egész fejlesztőközponttal együtt:

Én RETTEGEK!



Mennyire gyors az új Mac Pro?

A MacWorld elvégezte végre azokat a teszteket, amikre hónapok óta várunk, és bár a szerző nem meri egyértelműen leírni, a számok magukért beszélnek: az új csúcsgép ár-teljesítmény-aránya nem valami jó. Ez még akkor is így van, ha néhány tesztet teljesen feleslegesen végeztek el, mert senki sem fog például iMovie-t futtatni egy ilyen gépen, és a lényegen az sem változtat, hogy a komoly teszteket szinte kivétel nélkül Darth Vader nyerte.

A tesztben öt gép vett részt, de a két korábbi Mac Pro eredményeinek nincs jelentősége: nem az számít, hogy mennyivel lett gyorsabb saját családján belül a modell, hanem hogy hol helyezkedik el a mostani hierarchiában. Az egyszerűség kedvéért én most kivettem az összefoglalóból a 4 és a 6 magos, 2012-es Mac Prót, legyen elég annyi, hogy ezeknél sokkal-sokkal izmosabb az új rendszer. Ahol a háttértárnak kell dolgoznia, az új ssd miatt akár nyolcszoros is lehet a gyorsulás (import), ahol a processzor és a grafikus mag együtt melózik, átlagosan másfél-kétszeres a fölény. De nem több.

Lássuk a megmaradt versenyzőket.

Mac Pro CTO

2013_mac_pro_1.jpg

  • 8 magos, 3 GHz Xeon E5
  • 512 GB ssd
  • 32 GB RAM
  • Dual AMD FirePro D700 6GB
  • 6800 dollár

iMac 27 CTO

iMac27_iMac21_Photos_PRINT.jpg

  • 4 magos, 3,5GHz Core i7
  • 3 TB Fusion Drive
  • 8 GB RAM
  • Nvidia GeForce GTX 780M
  • 2500 dollár

15 Retina MacBook Pro

MBPRD13_MBPRD15_Aperture_PRINT.jpg

  • 4 magos, 2,3GHz Core i7
  • 512 GB ssd
  • 16 GB RAM
  • Nvidia GeForce GT 750M
  • 2600 dollár

Nézzük a teszteket.

Tovább olvasom


Érkezik a FaceTime audio Macre is

Az Apple kitolta tesztelésre a 10.9.2 első bétáját. A frissítés két sarkalatos pontra keres megoldást, az elsőn egyáltalán nem lepődtem meg, a másodikon igen.

Az első a Mail hibajavítása. Még mindig.

A második a FaceTime audio integrálása az asztali rendszerbe. Pontosabban a Messages és a FaceTime alkalmazásba.

pastedgraphic-2.png

Ezentúl tehát az OS X előtt ülve hívhatjuk fel ismerősünket FaceTime-on keresztül anélkül, hogy rákényszerítenénk egy idétlen videochatre, aminek nyilván nagyon tudnak örülni az ünnepek táján. Ki akar a városban rohangálva, kezében egyenként hat ajándékzacskóval megrakodva az arca elé tartani a telefonját, hogy lássák a vergődését?

Persze mire ez élesedik, addigra a szilveszteri buliból is kijózanodtunk rég.



Még el sem kezdték a kiszállítását, máris frissítik a Mac Prókat

És még azt mondják, az Apple késik az alapvető fontosságú frissítésekkel!! Még azt mondjukák, hogy a Mailt nem képesek hónapok alatt helyre hozni, és a Maps hibáinak megoldása is várat magára.

Ez mind semmi. Ezt mind helyrehozza a mostani húzás: egy olyan termékhez tolnak ki frissítést, ami még senkinél sincs a világon. Na jó, Fadellnél van egy vörös, de tuti nem kapcsolja be a 977 ezer dolláros szörnyet.

A Mac Pro EFI Firmware Update 2.0-át csütörtökön nyomta ki az Apple. Javít egy problémát a memóriateszttel összefüggésben, a grafikus rendszer energiafelhasználását is optimalizálja, meg úgy általában stabilabbá teszi a vason futó szolgáltatásokat. A néhány hét múlva megérkező első Mac Prók tulajai tehát frissítéssel kezdenek, de szerintem nem bánják. Jobb így, mint hiába várni.

bbx2bnliiaaiqjj-jpg-large.jpg

A most rendelt Mac Prókat az Apple legkorábban februárban szállítja ki.



Hová tűnt a Parkolás app?

A figyelmesebbek észrevették (például Laci, aki írt nekünk, köszilaci), hogy a Parkolás alkalmazás eltűnt az App Store-ból. Biztosan nem kell senkinek bemutatnom, de azért gyorsan mégis: ez az az app, amivel az autódból kiszállva indíthatsz parkolást egy gombnyomással, automatákra kihelyezett telefonszámok ismerete nélkül. A program pedig figyelmeztet, ha visszatértél az autódhoz.

Mivel a mindennapjaink része - legalábbis az enyémnek -, egy másik jelenség már többeknek feltűnhetett: az app nem is indul már el. Ezt a hibaüzenetet írja:

fotó_9.PNG

...noha nincs frissítés az App Store-ban.

Aki nem kapta volna meg, annak íme a hivatalos magyarázat:

Kedves Felhasználónk!

Köszönjük, hogy megtisztel minket bizalmával. Habár az örökéletet és az ingyenlőszert nem tudjuk garantálni :-)
iPhone Appnak ma muszáj volt megállnia a frissítést pedig technikai okokból nem tudjuk távolról megoldani. Készül az új verzió, két ünnep között, vagy januárban bizonyosan megjelenik. Sok minden oka van annak, hogy így állunk. Egyrészt Nemzeti Mobilfizetési Rendszer végül nem lett bevezetve, iOS7 mindent újrarajzolt, OSX 10.9 kell az iOS7 fejlesztőeszközöknek, az meg nem telepíthető a mostani számítógépeinkre és még sok egyéb apróság akadályozza a munkánkat. Ha gondolja egyenként kifejtem.

Amíg megjelenik kitartás, jelentkezünk! Elvileg összesen 7 napos a leállás, amikor igazándiból számít.

Üdv:

Parkolás

Unknown.jpeg




süti beállítások módosítása