almalé és kungfu Rólunk

Nálunk a legolcsóbb a GoPro Hero 3!

Alig két napja, hogy említettem: folyamatosan érkeznek az új kütyük az Appleblogshopba, erre tessék. Most hétvégére beesett egy adag GoPro Hero 3 Silver Edition, ráadásul olyan jó áron tudjuk kínálni, hogy mi is meglepődtünk: sok keresés ellenére sem találtunk olcsóbbat az országban.

8416.jpg

A GoPro Hero 3-as szériáját nem sokkal a 2-es után dobták piacra, mégsem egy sima ráncfelvarráson esett át a termékpaletta: sokkal könnyebb, kisebb lett a gép, ráadásul beépített wifit is kapott, így iOS-ről vagy Androidról is vezérelhető egy külön appal. Jobb lett a kép- és videóminőség, és persze a hangfelvétel is sokkal fejlettebb.

A Black a legdrágább, egyben legprofibb gép, a White pedig a belépőszintet jelenti. A Silvert pont a kettő közé lőtték be, és sosem volt még ilyen jó.

Alapos tesztet itt találtok.

A GoPro Hero 3 Silver ára az Appleblogshopban: 84.900 forint
Eredeti ár: 99.990 forint
Megtakarítás: 15.090 forint



Elstartolt az iBeacon az Apple Store-okban, de máshol lenne rá szükség

Korábban már volt szó itt a blogon az iOS 7 keveset (mostanában azért már többet) emlegetett képességéről, az iBeaconről. Ez egy kommunikációs-lokációs szolgáltatás, aminek segítségével az üzletekben elhelyezett jeladók képesek meghatározni egy iPhone vagy iPad pontos helyzetét, és alacsony fogyasztású BLE (Bluetooth Low Energy) kapcsolaton keresztül kommunikálni az eszközzel. Küldeni tudnak rá egyedi üzeneteket, vagy fogadni tudnak információkat a készüléktől, akár Androiddal is együttműködve.

53397-beacon_teaser1.jpg

Az Apple természetesen sietett, hogy az első között hirdethesse ki: az ő üzleteiben már működik a házon belül fejlesztett technológia. Néhány napja csendben frissítette az Apple Store nevű appot az App Store-ban, ami már képes fogadni bolton belüli üzeneteket (a magyar online boltban nem elérhető, hiszen nálunk egy darab hivatalos Apple-tulajdonú üzlet sincs).

A dolog úgy működik, hogy amint belépsz egy Apple üzletbe, az alkalmazás in-store mode-ba vált. Engedélyezni kell az In-Store Notifications-t az appon belül, és ettől kezdve elvileg elárasztanak információkkal. Elvileg.

A Forbes Apple Store-guruja, Gary Allen ugyanis leírta, de nem győzte meg egyértelműen a jelenlegi helyzet. Mint a tegnapi cikkében felhívta a figyelmet, az iBeacon-üzenetek egyelőre kétmondatos felhívásokban merülnek ki, hogy cseréld be a régi iPhone-od, vagy hogy nézd meg az adott termékkel kapcsolatos felhasználói értékeléseket. Az eredeti ígéretek, hogy a szolgáltatással kuponokat osztogatnak, meg akciókat hirdetnek, egyelőre váratnak magukra. Minden termék listaáron szerepel, szóval nincs nagy hype az iBeacon körül. Picit elhibázott ez a start így.

applications1.jpg

Pedig tovább lehet gondolni ezt az iBeacont, sokkal több van benne, mint hogy a csizmákat kínáló polcok mellett zoknit tukmáljanak a vásárlóra, vagy a tésztapult előtt üzenettel mutassák meg, hogy merre vannak a szószok. Az emberek nem akarnak a telefonjukkal a kezükben, lefelé bámulva vásárolni, és főleg nem akarják kétpercenként elővenni a zsebükből, hogy már megint mit akar ez a ribanc.

Vannak azonban olyan helyek, ahová csak azért mennénk be, mert ott van iBeacon. Ilyen egy jó múzeum, ahol lehetővé teszik, hogy egy alkalmazás segítségével fedezhessük fel a műtárgyakat. És itt nem kalauzolásról beszélek, ahol meghatározott vonalon haladva egy előre bekészített szöveg tudatja veled az okosságokat. Az iBeacon lehetővé tehetné, hogy ahhoz a festményhez, szoborhoz, kiállítási tárgyhoz sétáljunk, amelyik megtetszik, és annyi információt tudjunk meg róla a telefon segítségével, amennyi jólesik.

De el is lehet szakadni az enciklopédiaszerű ismertetőktől, az iBeacon játszani is tudna velünk. Például egy olyan festmény előtt, amit érdemes messzebbről is megcsodálni, szólhatna, hogy lépjünk hátrébb. Még. Még. Na most nézd meg. Hiszen mindig tudja, hol vagy pontosan. Ha egy olyan képet nézünk, amin egy kurtizán tojást eszik (mert miért ne), akkor választhatunk, hogy vezessen minket az app a kurtizános vagy épp a tojásokat tartalmazó képek felé, mert minket ez a téma érdekel. Be lehet vonni a Siri szövegértelmezőjét, hogy ezeket az igényeinket ne listáról válasszuk ki, hanem egyszerűen csak odasúgjuk a képszüléknek, és az augmented reality megoldásokat is integrálhatnák, hogy az egyes kiállítási tárgyakra húzzon az app egy új bőrt.

Nálunk a Szépművészeti járt elöl az ilyen modern megoldásokban, a Mummy interaktív iPad alkalmazás például jól mutatta, hogy merre kínálkoznak a lehetőségek egy "statikus" kiállítás előtt. És biztos vagyok benne, hogy egy ilyen rendszerrel felvértezve egy múzeum egyáltalán nem lenne olyan elrettentő hely a fiatalok számára, mint aminek jelenleg tűnik. Szisszegő teremőrökkel, érthetetlen és száraz feliratokkal, és kötelező haladási irányt mutató tárlatvezetőkkel.



Jobs még az elnököt is felhívta Mandela miatt

Az Apple leszedett minden termékpromót az apple.com oldalról, hogy a teljes felületén állíthasson emléket Nelson Mandelának:

Screen Shot 2013-12-07 at 10.02.04.png

Ezenkívül Tim Cook és Phil Schiller a Twitteren idéztek a Dél-afrikai Köztársaság Nobel-békedíjas volt elnökétől, az Apple vezére pedig hozzátette: már most hiányzik neki Mandela.

Screen Shot 2013-12-07 at 10.06.28.png

Aki egyébként korábban az Apple Think Different kampányának egyik arca is volt:

apple-think-different-ad-26.jpg

Ebben a kampányban más szellemi vezetők is helyet kaptak, így például a 14. dalai láma vagy Mahatma Gandhi. Ennek ellenére Mandelát volt a legnehezebb rávenni erre.

Ken Segall Insanely Simple című könyvében kitér erre a fejezetre is az Apple történetéből. A Think Different kampány ideje alatt Steve Jobs folyton azon agyalt, kiket lehetne felkérni, hogy szerepeljenek az Apple egyszerű, egyetlen fotóból és a "Think Different" szlogenből álló hirdetésein. Egy nap előjött az ötlettel: Mandela arca is szerepeljen.

Sokat beszélt arról, milyen nagy ember ő, és milyen megtiszteltetés lenne az Apple-nek, ha elfogadná a felkérést. Ahogy szokott, Jobs teljesen belelkesült a saját ötletétől, kicsit úgy is érezte, a hirdetéssel, Mandela arcának sokszorosításával ő is tiszteleg a békeharcos előtt. A probléma csak az volt, hogy akkoriban Mandela a Dél-afrikai Köztársaság elnöke volt.

Jobs megkérte az ügynökségét, keressék meg Mandela embereit. El is érték a titkárságát, ahol megkérdezték az elnököt a dologról, aki udvariasan visszautasította az ajánlatot. Jobs persze nem fogadta el ezt a választ, és felkereste Bill Clintont, aki akkoriban az Egyesült Államok elnöke volt. Rávette, keresse meg ő Mandelát, és vegye rá, hogy beleegyezzen a dologba.

Ekkor az USA elnöke felhívta a Dél-afrikai Köztársaság elnökét, hogy szerepeljen egy kaliforniai cég hirdetésében. Ilyen is volt a világtörténelemben.

Mandela megint visszautasította, de azt ígérte, miután visszavonul az elnöki székből, hat hónap múlva térjenek vissza a dologra. Talán beleegyezik. Amit a jelek szerint meg is tett.



Vegyél olcsóbban Apple-terméket: Appleblogshop

Mint korábban már megírtuk, a Speedshoppal karöltve nekiültünk létrehozni egy 143 százalékkal jobb Appleblogot, aminek része egy megbízható, jóárasított Appleblogshop. Ide Apple-termékek, -kiegészítők és mindenféle egyéb kütyü került be, és folyamatosan töltjük majd fel az üres polcokat egyéb jóságokkal. Jelenleg is úton van egy csomó új cucc, amink megérkeznek, bontjuk ki őket, és dobáljuk fel a shopba.

Mindezt úgy tudtuk elérni, hogy egy erős, megbízható partnerrel dolgozunk, akinek profi csapata van, három üzlete Budapesten, ráadásul lelkesek a közös munkával kapcsolatban. Mi talán a legfontosabb ilyenkor.

Karácsony előtt sorra vesszük, miket lehet nálunk vásárolni, kiválogatjuk, mik azok a termékek, amik a legjobban tetszenek nekünk. Első körben az Apple-cuccok közül válogattam, megkerestem, hol voltunk képesek elérni a legnagyobb árelőnyt. Akció-táblát nem tettünk ki sehová, de nyugodtan odaképzelhetitek a piros csillagot a termékek mellé.

Apple iPad mini, 16GB

A tavalyi modellhez most sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni, mint a Retina kijelzős változathoz. A legolcsóbb tablet az Apple kínálatában jelenleg a 16 gigás iPad mini, mi ebből az árból faragtunk még (persze csak ameddig engedte az ékszíj): 84.900 forintért lehet kapni nálunk a kis dögöt.

Appleblogshop ár: 84.900 forint
megtakarítás: 5.000 forint

Screen Shot 2013-12-06 at 12.34.28.png

Apple iPad mini, 16GB, wifi + nano SIM

Ugyanaz az évjárat, de egy ütősebb konfiguráció: itt már a wifi mellett nano SIM-et is használhatsz mobilnetezésre. Bármikor veszed elő a kicsikét a táskádból, mindig eléred vele a webet vagy a leveleidet, Budapesten vagy más nagyvárosokban sokszor nagyobb sávszélességgel, mint egy otthoni alap wifi-hálózaton (nálam például ez a helyzet). Az ár magasabb, de a kedvezmény mértéke is sokkal nagyobb.

Appleblogshop ár: 109.990 forint
megtakarítás: 20.000 forint

Apple iPhone 5s, 32GB

Ha a 16 gigát kevésnek érzed, érdemes az Appleblogshopban vásárolnod 32 gigás modellt. Az Apple jelenlegi csúcstelefonja nálunk is kapható, a nagyobb tárhelyes készülék esetében nagyobb kedvezménnyel.

Appleblogshop ár: 239.989 forint
megtakarítás: 14.000 forint

iPhone 5c, 16 GB

Az idei évjáratos telefonok közül a legolcsóbb verzió, sokféle színben.

Appleblogshop ár: 169.990 forint
megtakarítás: 16.000 forint

Apple MacBook Pro Retina 13.3/Core i5 2.4GHz/4GB/128GB SSD

Az összes Mac is kapható nálunk, rendelésre bármelyik alapmodellt be tudjuk szerezni. A legkisebb és legolcsóbb Retina MacBook Prót például 392.899-ért. Ez nem nagy árelőny, de azért mégiscsak valami - kijön belőle jó sok sör/bor, amivel megünnepelheted a vételt.

Screen Shot 2013-12-06 at 12.34.51_1.png

A legtöbb Macre egyébként szintén hasonló mértékű kedvezményt találtok az Appleblogshopban, érdemes turkálni.

Appleblogshop ár: 394.899 forint
megtakarítás: 5000 forint

iPad Air-ekben például nem tudunk alacsonyabb árat kínálni, de ezeket is megtaláljátok a shopban csakúgy, mint a Retina iPad miniket.

Érdemes nézni tehát a Speedshop által üzemeltetett üzletet, mert mindig más termékeket akciózunk, előfordulhat, hogy egy-egy kütyü ára váratlanul még jobban alászáll. De erre a blogon is felhívjuk a figyelmet.



Meredeken emelkedik az Apple részvény - köszi, Kína!

Tegnapelőtt volt a nagy bejelentés, miszerint az Apple és a China Mobile végre megegyezett, és Kína legnagyobb szolgáltatója hamarosan elkezdheti árulni az iPhone-okat. Ezzel 700 millió előfizető számára válnak egyszerűen beszerezhetővé az Apple készülékei.

Az pedig nagyon-nagyon sok ember. Legalább 700 darab Hősök tere kell hozzá, hogy elférjenek. Vagy egy fél Kína.

Kivártam, hogy mi történik a részvény árával a hír hatására, és nem is csalódtam: bőven 560 dollár fölé ugrott a papír ára, utoljára pont egy éve volt ezen a szinten, csak akkor meredeken lefelé zuhant épp, a 400-as szint alá.

Screen Shot 2013-12-06 at 13.02.34.png

Visszakerestem a legrégebbi cikkeket, amikben itt, az Appleblogon a China Mobile szerződéssel foglalkoztunk. 2008 elején, még stevejobs álnéven publikáltuk a sikertelen tárgyalás részleteit. Akkor is lehetett érezni, hogy az Apple számára kritikus pont ez a megállapodás, hiszen hatalmas volt a tét: a szolgáltatóóriás előfizetőinek száma megközelítette a 380 milliót, ami Kína lakosságának csaknem harminc százaléka volt akkor.

Mostanra a 380 millióból 700 millió lett, ezzel övék Kína lakosságának fele.

A tárgyalások azért fulladtak kudarcba, mert a kínaiak olyan feltételeket akartak a hatalmas előfizetői bázisért cserébe, amire Steve Jobs nem tudott igent mondani. Ilyen volt többek között, hogy a China Mobile felügyelhesse az ottani App Store-t. Hogy felhagytak-e az ilyen kéréseikkel, vagy a mostani Apple-vezetés mutatkozott engedékenyebbnek, nem tudni.




süti beállítások módosítása