almalé és kungfu Rólunk

iOS 7: Hogyan szabályozhatod apponként a mobil adatforgalmat?

Nekem újdonság volt az iOS 7 mobiladat-menedzselési képessége. Persze ez nem jelent semmit, akár a keynote-on is bemutathatták volna, olyan gyorsan felejt az ember harminc felett.

Mit is? Hahaha! (Azt hiszitek viccelek, pedig tényleg elfelejtettem)

Szóval bemész a Beállítások menüpontba, ott Mobiltelefon, és legörgetsz a Mobil Adatforgalom Használata pontig. Itt apponként látod, melyik hány megabájtot evett az utolsó statisztikanullázás óta. Én a screenshotok előtt nem sokkal reseteltem, nem tudom, miért, de legalább így nem derülnek ki mocskos részletek a netezési szokásaimról.

IMG_0382.PNG

Ugye itt az a jó, hogy ezekbe a számokba a wifis adatforgalom nem számít bele, így aztán láthatod, melyik kis rohadék zabálta le a havi 1-2-3 gigabájt csomagodat. És ilyenkor ki is kapcsolhatod ezeket a pornós kontenthez is hozzáférő programokat, amik ezután csak wifivel csatlakozhatnak.

IMG_0383.PNG

Ha még lejjebb görgettek, a mobil adatforgalmat generáló Rendszerszolgáltatásokat is számba vehetjük, így látjuk, a Siri, a push-olás, a Facebook-megosztások mennyi adatot kérnek. Itt tiltás nem lehetséges, nem bújhatsz el.

Nem tudom, melyik lehet az NSA a listáról, nekem elsőre a "Rendszer""szolgáltatások" és a "Biztonsági""szolgáltatások" tűnik gyanúsnak. Mint látható, a DNS-edet is elküldik az Egyesült Államokba. Ez most csak azért 22.9 kB, mert nincs, aki a másik oldalon fogadja az infót.

Több poén nincs mára, esküszöm.



Ma két éve halt meg Steve Jobs

Ma van a két éves évfordulója Steve Jobs halálának. Ebből az alkalomból Tim Cook körbeküldött egy levelet még tegnap, az utolsó munkanapon a dolgozóknak. Ezt:

Team-
Tomorrow marks the second anniversary of Steve's death. I hope everyone will reflect on what he meant to all of us and to the world. Steve was an amazing human being and left the world a better place.I think of him often and find enormous strength in memories of his friendship, vision and leadership. He left behind a company that only he could have built and his spirit will forever be the foundation of Apple. We will continue to honor his memory by dedicating ourselves to the work he loved so much. There is no higher tribute to his memory. I know that he would be proud of all of you.
Best,

Tim

Röviden Steve egy fantasztikus ember volt, aki megváltoztatta a világot, egy jobb hellyé tette. Tim Sokat gondol rá. A lelke mindig az Apple-ben marad. Ők pedig ennek áldozzák a munkájukat, mert ennél nagyobb elismerése nem lehetne az ő víziójának. Mindenkire büszke lenne, aki az Apple-nél dolgozik.

A tavalyi videó:



Siri hangja nem tudta, hogy több százmillió készüléken hallgatják majd, honnan is tudta volna 2005-ben

Tudjátok ki Siri hangja? Hát most megtudjátok. Ő:

Egy atlantai nő.

update: Ő pedig az ausztrál Siri hangja:

Screen Shot 2013-10-04 at 5.17.05 PM.png

Na bumm.

Nade.

Kiderült, hogy 2005-ben, két évvel az első iPhone megjelenése előtt mondta fel a hangmintákat, és fogalma sem volt, hogy egy nap vele azonosítják majd a digitális személyi asszisztens fogalmát.

A hangját máshol is használták, hogy mást ne mondjak, az OS X Samantha nevű text-to-speech hangja is ő.

Itt hallhatjátok beszéd közben az ausztrál Sirit, aki egyébként meglehetősen milf kategória.

Egyébként ma van Siri születésnapja, amire állítólag fel is hívja a figyelmet (kép a forrásból származik):

s.png

Én is megkérdeztem:

fotó_4.PNG

Okay.

Amúgy meg szucs a nénikéd b+.



Gáz lehet az iPhone 5s szenzoraival

update (2013.10.22): a hibát az iOS 7.0.3 javította

Na, megvan az első, mémgyártásra igazán alkalmas iPhone 5s probléma. Mutatom:

iphone5s-sensors-screwed.jpg

Balra egy iPhone 5s, jobbra egy iPhone 5. Mindkettő ugyanazon a sík felületen áll. 2,1 fok az meg még úgy is durva, ha az asztal nem pont vízszintes.

Egy rakás panasz érkezett az Apple fórumaira azzal kapcsolatban, hogy az iPhone nem vízszintesnek érzékeli a vízszintest, ezáltal rossz adatokat szolgáltat az operációs rendszernek. Mutatom, miért gond ez a gyakorlatban:

Magyarországhoz szokott énem máris propagandáért kiált, és elképzeli, ahogy Lee Kun-hee-, a Samsung vezére emeli meg az asztal jobb oldalát. De ez valószínűleg nem igaz.

Pedig pont ez a készülék az, aminek külön segédprocesszora foglalkozik a giroszkópból, gyorsulásmérőből és iránytűből érkező jelekkel. Az M7-ről itt írtunk, itt foglalkoztunk azzal, milyen lehetőségek vannak benne. Ott a poszt végén ezt írtam:

Hogy a fejlesztés belekerült az iPhone 5s-be is, természetes. Lehet tesztelni a vadonban. Itt nem létfontosságú, itt még lehet igazodni a tapasztalatokhoz. Mert az iWatch-ban ennek már úgy kell mennie, mint az istennyila.

Hát most vakarhatják a fejüket. Nem tudom, hány készüléket érint a dolog, mint ahogy azt sem, hogy javítják majd a hibát. Ami így elsőre eléggé hardveresnek tűnik. Bizakodásnak csak annyit tudok mondani: függőlegesen semmi gond:

iphone5s-sensors.jpg

via Venturebeat



Itt az OS X 10.8.5, az iTunes 11.1.1 és kész a Mavericks is

Frissítéscunami érkezett az almalogósoktól, egyrészt a Mac App Store-ban két bejegyzést is láthatunk:

10.png

Az OS X 10.8.5 sorozatszáma ismerős lehet, szeptember közepén is jelent meg update ilyen névvel, ez egy kiegészítő csomag, hibajavításokat tartalmaz. Például egyes 2013-as MacBook Air modellnek segít, hogy az appok továbbra is hozzáférjenek a FaceTime kamerához, külső meghajtók alvó módban történő lecsatlakozásában is megteszi a tőle telhetőt, a HDMI audiót is fixálja, az USB Bluetooth adapterekkel is jó fej.

Az iTunes 11.1.1 a Podcast Managementnél és az iTunes Extrasnál felmerülő hibákat javítja.

gm.png

És hát az is nagy dolog, hogy az Apple kinyomta a fejlesztőknek a Maverick GM-et. Tegnapelőtt írtuk, hogy az Internet Recoverynél már ez ugrott volna fel, és tessék, mára már egy gyakorlatilag kész verzió van a pájplájnban.

Tom Cruise, hajrá.




süti beállítások módosítása