almalé és kungfu Rólunk

Bréking: Az Apple és a Google kapcsolata sokat javult

Nemrég kaptuk a hírt, hogy az Apple és a Google kapcsolata sokat javult az elmúlt egy évben. Ezt Eric Schmidt, a Google ügyvezetője mondta el csütörtökön a Sun Valley-i konferencián, amit a tech és média vezetőknek tartanak. Mint az egykori Apple-igazgatótanács-tag ráutaló szavaiból kiderült, a rivális és partner cégek miatt rengeteg meetinget szervez a két cég, és sokat kell egyeztetniük.

Eric Schmidt nem fejtette ki, pontosan milyen témákban kell egyeztetniük, de azt elárulta, hogy a legtöbb ilyen megbeszélésen Nikesh Arora vesz részt tőlük. Ő Chief Business Officer státuszban van a cégnél, és nagyokat tud nevetni és szépek a fogai:

Nikesh+Arora+DLD+Conference+2011+lyzZY4IqmsBl.jpg

Schmidt még azt is mondta, hogy a két cég "folyamatos üzleti megbeszéléseket tart egy egész csomó ügyben".

Ez volt eddig talán a legizgalmasabb bejelentés a Sun Valley-i konferencián azóta, hogy a 9to5Mac egyik bloggere megkérdezte az autójából épp kipakoló Eddy Cue-t és Tim Cook-ot, fontos lesz-e ez a hét a számukra.

box_pvkcaaegg-g-jpg-large.jpg

"Meglátjuk" - mondta Cook állítólag, nyitva hagyva a lehetőséget egy esetleges ettől különböző kimenetel felé.

További meglepetés volt számomra, amikor Tim Cookról láttam egy fotót, ahogy Pinokkióval sétál feltehetően az ebédlő felé.

Tim-Cook-and-Akamai-CEO-Paul-Sagan.jpg

Régóta szeretnék ugyanis szerezni egy Pinokkió bábot, és ő pont megfelelőnek tűnik, de biztosan drága.



A rajongók szerint szétcseszettül színes lesz az olcsó iPhone

Ebben valahogy mindenki megegyezik, már nem is kérdés, lesz-e olcsó iPhone. Már az sem kérdés, hogy visszatér-e a cukorka-amit-megnyalnék életérzés (ne nyaljátok meg, a vécédeszkánál is koszosabb egy okostelefon). Nem kérdés, hogy műanyag lesz-e. Most már az a kérdés, hogy hányféle színben lehet majd kapni.

Tényleg, írd be Google-be és lásd a színek tobzódását. A nyalókák támadása. Mintha Ive fejében járnánk egy átelesdézett kora este.

A teljesség igénye nélkül kiválogattam nektek ide pár mockupot, gyönyörködjetek. Vagy készüljetek.

iphonelite_1-640x480.jpg

iphonelite_4-640x480.jpg

iphonelite_6-640x480.jpg

iphonelite_5-640x480.jpg

iphonelite_7-640x480.jpg

Screen Shot 2013-07-12 at 11.21.54 AM.png

iphone_hand1.jpglow-cost-iphone-concept-02.png

Egy biztos: nem fogják olcsó iPhone-nak hívni. Sem iPhone Lite-nak, sem iPhone Kleinnek. Ha a fentieknek bármi valóságalapja lesz, iPhone Color lesz a neve, és jár hozzá egy vödör akrilfesték is.

Forrás: martinhajek.com, 9to5Mac



Apple Store Down

Őrületes izgalmak, vajon mit frissítenek az üzletben egy nyári pénteken?


Screen Shot 2013-07-12 at 9.35.17 AM.png

Mi lehet a dolog mögött? Felcsatolható Mac Pro? Anti-Wozniak Bandi kampány? Színes színek?

Vagy csak annak örülnek még mindig, hogy öt éves az App Store?

Ki tudja? Nemsokára mi.

update: én semmi változást nem látok így elsőre, valaki?



Jön az új Google Maps iOS-re

Androidra már megérkezett, a cég szerint hamarosan iOS-en is frissítik a programot, és bekerülnek az új funkciók. Egy videó ezekről, bár nem nagyon látszik semmi érdemleges. Ez inkább amolyan Smack My Bitch Up Light, a'la Google.

Ami a lényeg:

Lesz külön tabletre készített változat is. Welcome to 2013.

Az aktuális forgalmi adatokon kívül (színes vonalak) láthatjuk majd, az adott útszakasz miért állt be. Igen, aki lemaradt volna: a Google felvásárolta a Waze-t. Az új Google Maps értesít, ha az utazás közben jobb alternatíva adódik valami váratlan esemény miatt, és újratervezi az útvonalat.

Lesz még egy ötpontos értékelés minden felbukkanó vendéglátóipari helyhez, sőt a 2011-ben felvásárolt Zagat értékelései is belekerülnek a találatok közé. A Zagat.com Magyarországon 35 éttermet ismer, szóval nagyon ne lelkesedjünk.

Screen Shot 2013-07-11 at 9.11.08 AM.png

A Google egyébként Androidon a mostani frissítéssel együtt az iOS-en már megismert dizájnt húzta rá a Mapsre. Mindenesetre a statisztikák szerint ezt csak a felhasználók 60 százaléka élvezheti, ennyien felelnek meg a 4.03+ verziókövetelménynek. iOS-en 6-től felfelé fog menni az új Maps, ez a felhasználók kábé 90 százalékát érinti.

Várjuk.



Kiszivárgott a Bluetooth jövője. Okosóra! iWatch!

A Bluetooth Special Interest Grouptól szivárgott ki egy bizalmas dokumentumot: a Bluetooth roadmap 2015-ig vetíti előre a szabvány jövőjét. Nem meglepő, hogy az okosórák intézménye is felbukkan, mint az alacsony fogyasztású jövőbeli technológiák felhasználója.

myce-image3.gif

Az idén novemberben bemutatásra kerülő Bluetooth verziót Budapest fantázianévvel illették, a CSA5 2014-ben, a Shanghai 2015-ben érkezik. Ez eddig legfeljebb nekünk érdekes, mert Budapestet szeretjük.

A Bluetooth LE (Low Energy) szabvány teszi majd lehetővé, hogy okosórákhoz, fitneszgépekhez, orvosi műszerekhez, házautomatika-rendszerekhez kapcsolódjunk, vagy akár az okosórákon keresztül mindhez egyszerre. Ilyen applikációk kapcsolódnak az új szabványhoz (amikből kiolvasható itt-ott egy okosóra képességei, ami lehet akár iWatch is):

myce-image2.gif

Az új Bluetooth-rendszerek ugyanis IPv6-képesek lesznek, vagyis a dokumentum szerint megvalósulhat majd a "internet of things", az eszközök hálózata, mindegyik saját IP-címmel, amik sosem fogynak el. Egy ideig legalábbis nem.

(Viszont ha elszabadítunk egy digitális rendszereken terjedő perverz hatalmat, az egyre könnyebben veszi át az irányítást felettünk, én tudom, most végeztem a Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben sci-fiével. Durva dolgok vannak.)

Ezeken kívül az új szabvány gyorsabb csatlakozást, kisebb energiafelhasználást, megnövelt hatótávot és nagyobb biztonságot ígér. Természetesen.

A dokumentum a MYCE-tól:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása