almalé és kungfu Rólunk

28 fotóst rúgtak ki az iPhone miatt

A Chicago Sun-Times, az egyik legrégebbi amerikai napilap drasztikus döntést hozott: pénteken kirúgták mind a 28 fotósukat, köztük a Pulitzer-díjas John H. White-ot. A jövőben iPhone-képekkel kívánják megtölteni az újságot, nincs szükségük többé profikra.

13.05.31-iPhone-Camera.jpg

Az újságíróknak kötelezően részt kell venni egy alapozó iPhone-fotózási oktatáson, így ha akció van, a helyszínen ők készíthetik el a képeket. A döntést indokolta, hogy sok esetben most is olvasók által beküldött amatőr képekkel dolgoztak, legutóbb a május 20-i tornádó esetében.

Nem teljesen elvetélt ötlet, jól megvilágított helyeken már én is képes voltam nagy méretben is publikálható képeket lőnöm online magazinnak, mindenesetre voltak olyan esetek, amikor az iPhone 5-tel sem mentem sokra.

Sok napsütést kívánunk Chicagóban mostantól, a képszerkesztőknek sok jókedvet.

Köszönjük Gézának a találatot!



Szétkapták az új iPod touch-ot

Naná, hogy az iFixit szedte szét először az új készüléket. Kíváncsi voltak, láthatóak-e belső változtatások, amik indokolják a hátlapi kamera hiányát, a Loop csuklórögzítő kivételét vagy a kisebb memóriát. Kiderült: nem.

Ott, ahol eddig a hátsó kamera és a csuklórögzítő volt, most átlátszó levegő látható. Kiszedték, amik ott voltak, és egy rés látszik csak a helyükön. Itt a kamera (balra a korábbi, jobbra az új modell)

ipod_touch_5_16gb_teardown_1.jpg

Itt a Loop:

ipod_touch_5_16gb_teardown_2.jpg

A hátsó kamera mellé ezután már nem kellett mikrofon, áttették máshová. Kábé ennyi izgalom történt a készülékben, meg hogy lecsökkentették a memória méretét, 32 és 64 gigabájtról 16-ra.

Ezeken kívül egyébként nincs nagyon változás, kívülről is ugyanaz a ház, belül is a korábbi alkatrészek találhatóak:

- Apple A5 dual-core processor, with 4 Gb (512 MB) of Mobile DDR2 RAM.
- Toshiba THGBX2G7B2JLA01 128 Gb (16 GB) NAND flash
- Apple 3381064 dialog power management IC (similar to the Apple 338S1131)
- Murata 339S0171 Wi-Fi module
- Broadcom BCM5976 touchscreen controller
- STMicroelectronics low-power, three-axis gyroscope (AGD3/2229/E5GEK)
- Apple 338S1116 and 338S1077 Cirrus Audio Codec

A legfeljebb tízdolláros kamera, a kábé ennyivel olcsóbb memóriamodul (32-ről 16-ra) és a kitudjamennyibekerülő fém basz miatt 70 dollárral tudtak kevesebbet kérni a készülékért. Ha tényleg jön olcsó iPhone, valószínűleg annál is a kibelezés hasonló formáját láthatjuk, remélve, hogy a résekbe héliumos lufikat rejtenek, hogy könnyebb legyen a készülék, meg hogy valami innovációt is lássunk.



Egyre erősebb az iPhone Indiában

Sokan érvelnek az olcsóbb iPhone mellett az indiai piac miatt: milliárdnyi ember, akik imádnak mobilozni, de csak keveset tudnak fizetni egy készülékért, hiba volna lemondani róluk. A sztori ott bukik meg, hogy ezeknek az embereknek a többsége még egy olcsóbb okostelefont sem tudna megvásárolni magának, a tömeg, a százmilliók csak a legalacsonyabb árú, mindenféle okosságtól mentes telefonokat engedhetik meg maguknak.

De az is tény, hogy van egy széles réteg, amelyik már okosmobilban gondolkozik, de még mindig kétszer meggondolja, hogy mennyit költ a készülékre.

13.04.17-iPhone_India.jpg

Az ő ingerküszöbüket sikerült megütni az új árazási stratégiával, ami kedvezőbb részletfizetési feltételeket kínál, és eleve csökkenti az árat valamelyest. A hatás elképesztő volt: a felmérések szerint az iPhone forgalma 400 százalékkal nőtt az intézkedések hatására, és most már közelítenek a havi 400 ezres darabszámhoz. Ez még Indiában is óriási eredmény, és a számítások szerint a legutóbbi hónapokban már az iPhone adta a teljes forgalom három százalékát.

Az Apple tehát jól láthatóan nem az olcsóbb modellek kifejlesztésével, hanem a régebbiek versenyben tartásával, és azok jó árazásával próbálja felkelteni az indiaiak érdeklődését. Sikerrel.



Eddig százmillió iPod touch fogyott

Tegnap már megírtuk, hogy leárazták a készüléket, vagyis felemelték az árát, szóval kinyírták a negyedik generációs készüléket, és berakták a helyére a lebutított ötödik generációt, ami innen nézve drágább lett, onnan meg olcsóbb. Olvassátok el a cikket.

P1200732.JPG

Kiderült ugyanakkor az is, hogy a készülék 2007-es bevezetése óta mostanáig százmillió darabot adtak el, ami elég jó eredmény, főleg ahhoz képest, hogy én például a legeleje óta alig értem, hogy pontosan kinek szánják a modellt. Az első egy-két generációnál még úgy tűnt, hogy az iPod lesz a hordozható játékgép, akár erősebb hardverrel, mint ami az iPhone-ban van, de mára ez az elmélet már megdőlt, és sokkal olcsóbbnak sem mondanám a lejátszót, mint a telefont.

Az első cikk egyébként 2008. elején jelent meg a touch-ról itt az Appleblogon, akkor ezt írtuk:

Tovább olvasom


Meghalt egy iPod touch, jött egy új

Az Apple ma különösebb fakszni nélkül törölte a kínálatából a negyedik generációs iPod touch modellt, és bedobott helyette egy butított ötödik generációs változatot. Az új touch annyiban különbözik testvéreitől, hogy nincs benne hátlapi kamera, hogy csak 16 gigabájtos a háttértár, és hogy csak fekete, valamint ezüst színekben lehet kapni.

Ára 30 dollárral magasabb, mint a negyedik generációs touch-é volt (229 dollárba kerül) viszont még mindig olcsóbb, mint a 299 dolláros, 32 gigabájtos, kamerás készülék.

Screen Shot 2013-05-30 at 5.58.31 PM.png

Dobjatok el mindent, rohanjatok a boltokba, és vegyétek meg most azonnal, alig hiszek a szememnek!

Köszönjük Maláknak a találatot!




süti beállítások módosítása