almalé és kungfu Rólunk

Ártatlan lány fedezte fel, hogy az iPad 2 EMBEREKET ÖLHET

Gianna Chien egy tudományos versenyre adta be dolgozatát, amiből kiderül, hogy hiába tűnik elsőre kedves tabletnek az iPad, valójában bármikor kéjgyilkos válhat belőle. Fegyvere az az apró mágnes, amit a Smart Cover miatt építettek a készülékbe: ez tartja a helyén a képernyővédőt és persze ez segít abban is, hogy az viszonylag könnyen eltávolítható legyen róla.

Bár Chien nem nyerte meg a versenyt, rövidesen nyolcezer orvos előtt tarthat előadást arról, miként képes gyanútlan embereket tizedelni a mágnes: egyszerűen kiüti a beépített defibrillátorokat. Erre főleg akkor van esély, ha a szívpanaszos áldozat elalszik az iPaddel a mellén. Chien kísérletében a beépített defibrillátorok harminc százalékára volt valamilyen hatással a tablet. Ezeknek a többsége automatikusan újraindult, miután eltávolították az iPadet, de néhányat közülük manuálisan kellett restartolni.

alg-implanted-defibrillator-jpg.jpg

Érdekes kiegészítés, hogy a szerkezetre bármilyen mágnes hasonló hatással van, éppen ezért a pácienseknek el is mondják, hogy kerüljék az ilyen jellegű érintkezést. Chien felfedezése tehát annyiban áll, hogy az iPad mágnese is ugyanolyan mágnes, mint az összes többi.



Ilyen lehet a flat iOS 7

Egy concept videóban nézhetjük meg, milyen az, amikor a Windows Metro dizájnt, az Androidból ellesett funkciókat az iOS alapjaira helyezzük. No glitter, no flame, full flat.

Úgy látom, beindította a fantáziát a metrós iOS. A Calendar viszont tényleg ultramenő lett.



Végre van térhatású Párizs az Apple Mapsben

Nem kerül ki a dicsőségfalra ez a térkép, az már biztos, bár mostanában egyre többször fordul elő, hogy jobban tudja, mi-hol van, mint a Google Maps. Ami nem tudom, melyik szoftverre nézve kínos.

Lényeg, hogy az Apple Maps már biztosan nem váltja meg a világot, túl béna volt a start ahhoz, hogy valaha a társaság büszkesége lehessen, de a városok 3D-s nézete majdnem annyira szórakoztató és haszontalan, mint a Google Street View, szóval ezért már érdemes volt megcsinálni a szoftvert. Egy gond van: hogy alig néhány városnál elérhető a szolgáltatás.

Párizs például nem volt beszkennelve, ami egy óriási hiányosság, hiszen nincs is jobb móka annál, mint amikor átsuhansz a gyalog órák alatt bejárt helyszínek felett: jobban megismered a város szerkezetét, a nevezetességek egymáshoz viszonyított helyzetét, meg a többit.

Éppen ezért remek hír, hogy most már Párizs is elérhető, bejárható.

IMG_6262.PNG

IMG_6261.PNG

IMG_6263.PNG

Sőt, nem csak Párizs, hanem a város környéke is, például Versailles, Aulnay-sous-Bois, Disneyland Paris és a 'Haÿ-les-Roses.

IMG_6264.PNG

Budapest nincsen, de majd biztos lesz. Csak nagyon sokára.



iDoki munkatársat keres

Itt a felhívás, csapjon le rá, aki, iDoki tényleg jó fej főnök és az iroda tényleg belvárosi, meg napfényes:

Már csavarhúzó volt a jeled az oviban? Az iPhone-od nem csak játékra használod, és Mac-ed nem csak azért van, mert szép? Lehet téged keresünk!

Ha van tapasztalatod az okostelefonok szervizelésében, és szakszerűen szerelsz laptopot, akkor gyere szervizesnek az iDoki-ba!

Mi lenne a feladatod?

  • iPhone és iPad javítás
  • Mac-ek javítása

Mit várunk el?

  • 2+ év jártasság illetve gyakorlat laptop és okostelefon szervizelésében (akár forrasztás is)
  • Legalább társalgási szinten beszélj angolul
  • Ismerd az Apple termékeit

Aminek külön örülünk:

  • Ha van elektroműszerész végzettséged
  • Ha jól és érthetően kommunikálsz
  • Ha nem riadsz meg egy e-mail megírásától (akár angolul)

Mit tudunk mi nyújtani?

  • Egy elhivatott, profi fiatal csapat megbecsült része lehetsz
  • Versenyképes fizetést
  • Napfényes belvárosi irodát
  • Jó fej főnököt
  • Munka utáni baráti fröccsözéseket

Ha magadra ismertél, jelentkezz! Küldj egy fényképes önéletrajzot (fizetési igénnyel) és pár sorral magadról az info@i-doki.com e-mail címre!

Disclaimer: iDoki az Appleblog hirdetője.



Teljesen más lesz az iOS 7

Mióta kiderült, hogy Scott Forstall elhagyja az Apple-t és Jony Ive veszi át az iOS fejlesztését, megy a találgatás a következő rendszer kinézetével kapcsolatban. Mindenki tudja, hogy Forstall a szkeumorfikus felület híve volt, emiatt néz ki számos alkalmazás úgy, mint a valóságban létező, hasonló feladatot ellátó társa. A jegyzettömb olyan, mint egy jegyzettömb, a game center felülete olyan, mintha egy kaszinóba lépnél be, a naptár tényleg naptár, és így tovább. Támogatta ezt az elképzelést Jobs is, most azonban már egyikük sincs hatással a cég fejlesztéseire.

Ive azonban egészen más úton jár, ő a minimalizmusért rajong. Éppen ezért sejthető volt, hogy ha megkaparintja a fejlesztési részleget, jelentős változásokat fog bevezetni és az OS X részlegről átcsoportosított dolgozók is azt a képet erősítették, hogy itt valami nagy készül.

jony-ive-tim-cook.jpg

A 9to5Mac elcsípett néhány jól értesült alkalmazottat, akik megerősítették a gyanút: az iOS 7 nagyon más lesz. Állítólag teljesen átalakítják majd a felhasználói felületet, így az akár össze is zavarhatja a jelenlegi felhasználókat. Pedig állítólag nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy csak a megjelenés, és ne a használat jellege változzon, ezzel könnyítve meg az átállást a korábbi generációkról az új iOS-re.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása