almalé és kungfu Rólunk

A Samsung igazi nagyágyúja - tapasztalatok

Nemrég vásároltam egy Samsung telefont. Azóta tesztelem, és gondoltam, megosztom veletek a tapasztaltaimat. Ugyanis nagyon meg vagyok elégedve. Mondom is, miért.

1. Március 19-én töltöttem fel először, legközelebb április 9 6-án kellett hálózatra dugni. Több mint két hét használat után még mindig keresni kellett a csatlakozó aljzatot a készüléken!

2. Egyszer leejtettem a földre, de nemcsak úgy egyszerűen, hanem utánakaptam, plusz lökést adva neki. Gyakorlatilag teli erőből földhöz vágtam, hátlap leugrott, de semmi baja.

3. A beszédhang zajos, de nem baj, mert így bármikor megszakíthatom a vonalat vételi problémákra hivatkozva.

4. Minimal design:

Tovább olvasom


Ilyen lesz az iOS 7?

Egy elég szépen kidolgozott concept videón azt rakták össze nekünk valahol valakik, mit várnak el az iOS következő verziójától:

Ez nekem "Scott Forstall on steroids". Hol marad Jony?

Azért egy-két dolgot el tudnék viselni. Azt is jól mutatja a videó, hogy két nagy előrelépést várnak el a rajongók az iOS-től: a widgetek használatát, illetve a Lock Screen egyelőre továbbra is félig-meddig kihasznált lehetőségeit.



Elérhető közelségbe került az iRadio

A pletykák szerint az Apple közel áll ahhoz, hogy megállapodjon két nagy kiadóval az iTunes-ban streamelhető zenék ügyében. Ezzel karnyújtásnyira került a régóta napirenden lévő iRadio ügye, és ha a Warner Music és az Universal Music Group végül aláírja a papírokat, akár az iOS 7 részeként üdvözölhetjük az ingyenes szolgáltatást.

apple-cloud-music-service-e1307021989762_1.png

Az Apple a Pandora által fizetett jogdíjak felét szerette volna kialkudni állítólag, ami eléggé csípné a szemét az eddig piacvezető cégnek. Ez 6 centet jelent minden száz streamelt dal után, ami nagyon kevés: a Copyright Royalty Board legalacsonyabb ajánlott ára 21 cent ugyanezért. Az Apple hat centes ajánlata hátráltatta eddig leginkább az ügyet, de most úgy tűnik, talán beadják a derekukat a kiadók.

A hat cent jogdíjak tömeges kifizetését az Apple reklámokkal fedezné, ezzel pedig a nem éppen hasító iAd részlegnek adnának plusz munkát. Ráadásul az Apple reményei szerint a streamelés elősegíti, hogy a meghallgatott számokat a felhasználó szívesen le is töltse magának, erre természetesen nagyon kézenfekvő lehetőség lesz majd az iRadión belül. Ami megint csak a kiadóknak jelent bevételt - hangozhatott az Apple érvelése.

Az iTunes-ban eddig csak előzeteseket hallgathattunk meg a dalokból, 30-90 másodperc elérhető jelenleg is minden Store-ban árult zenéből. Az iTunes Match részeként az Apple már streamelési lehetőséget is kínál megvásárolt/meccselt dalokra, ezek után fizetnek is az előadóknak (kábé egy forintot lejátszásonként). Ezekhez képest nagy lépés, ha az iTunes Store összes zenéje elérhető lesz teljes hosszúságban, streamelve, és noha nem tudjuk, első körben mely országokban lesz elérhető a dolog, izgatottan várjuk.



Lesz Facebook Home az iOS-en?

Zuckerberg tegnap bemutatta a Home nevű projektet, ami gyakorlatilag egy Androidba integrált Facebook alkalmazáscsomag. A telepítése után a telefon háttérképe átváltozik egy Facebook feeddé, értesítéseket dob fel az alkalmazás a kezdőképernyőre, vicces módon küld értesítést, ha valaki beszélgetést kezdeményez velünk, egy mozdulattal eljuthatunk segítségével az üzeneteinket integráló alkalmazásba és hasonlók. A Home előre telepítve a HTC First-ön jelenik meg először, de meglévő telefonra is telepíthető a cucc.

Facebook-Home-Leak-2.jpg

Meg is kérdezték Zuckerberget a bemutató után, várható-e a Home az iOS-re is valamikor. Válaszában a Facebook alapítója kifejtette, hogy a Google nyílt operációs rendszere lehetővé tesz olyan fejlesztéseket a következő két évben, amik jobbak lesznek, mint az iPhone által kínált megoldások. "Szeretnénk ugyanezt iPhone-on is nyújtani, de jelenleg ezt nem tehetjük" - tette hozzá. A Wirednék adott egyik válaszában kifejezetten előremutató, békülékeny hangot ütött meg, azt állítva, hogy sokan szeretik az iPhone-jukat - mint például ő maga is -, és persze szeretik a közösségi oldalt, ezért lenne jó a Facebook Home-ot eljuttatni iOS-re.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása