Decemberre ígérte az Apple az új Mac Prók piacra dobását, és már nincs sok hátra a hónapból. A decembert ugyanis általában 24-ig mérjük, utána a fű sem nő a karácsonyt ünneplő vidékeken, az emberek overflow-ig tömött hassal és syntax errorig vedelt pezsgővel pont leszarják, hogy egyébként kijött egy szép munkaállomás.

Marad tehát a jövő hét eleje, mint lehetséges start, hogy még felkapjuk a fejüket a dologra. Nyilván a Mac Pro nem az a tipikus karácsonyi ajándék - a legolcsóbb modell 950 ezer forint körül alakul -, viszont az ünnepekre kapott borítékokat így talán sokan félrerakják majd, hogy januárban már Darth Vaderrel nyomják az ipart.

Egyelőre csak a két alapmodell árait ismerjük:

Screen Shot 2013-12-15 at 10.53.11.png

És azt, hogy mit lehet kérni még a gépbe:

Screen Shot 2013-12-15 at 10.53.18.png

Egy fórumon nemrég azt állította valaki, hogy egy Apple-kereskedő elárulta neki a tutit. Egy kimaxolt Mac Pro eszerint 12 magos CPU-val, 64 gigabájt RAM-mal, 1 terás SSD-vel, meg két darab AMD FirePro D700-zal (egyenként 6 gigabájt DDR3 ECC memóriával) érkezne, és kábé 9500 dollárba kerülne. Az Apple árképzése és a magyar ÁFA alapján ez pont 3 millió forint lenne nálunk.

Itt pedig még egy állítólagos egyedi konfig ár a Macrumorsról:

mac_pro_2013_business_quote-1.jpg

Várjuk tehát a jövő hét elejét. Ha akkor nem jön semmi, a két ünnep között, csendben élesedik valószínűleg a rendelési lehetőség.