Hirdetőnk az OBA ingyenes app készítői, akik olyan eseményre készítik fel a telefonunkat, amit senki nem szeretne megtapasztalni. Ha viszont megtörténik, jól jön ez az alkalmazás.

Ha egy bank vagy pénzintézet válságba kerül, a betétesek jó esetben akkor is hozzájutnak a pénzükhöz (vagy annak egy részéhez), ha az adott intézményben egy peták sem maradt. A betétesek pénzét ugyanis a bank bebiztosítja egy külső szervezettel: ezt a tevékenységet végzi Magyarországon az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap). Ha egy hitelintézet fizetésképtelenné válik, az OBA maximum 100.000 euró (mai árfolyamon 30,3 millió forint) összeget fizet a károsultaknak húsz munkanapon belül.

Screen Shot 2013-12-12 at 11.10.36.png

Az OBA app pedig arra jó, hogy megnézd, a te bankod védi-e a betétedet az OBA segítségével. Az "Ahol védve vagyok" menüpontban a védett Bankok, Hitelszövetkezetek, Takarékszövetkezetek, Lakástakarék-pénztárak vannak felsorolva, mindegyik egy-egy kifelé mutató linkkel. Ha kíváncsi vagy, nálad mi a helyzet, nézd meg az appban.

A másik három menüpontban az OBA-val kapcsolatos kérdéseinkre kaphatunk választ. Egyszerűen, röviden és lényegre törően mutatják be, pontosan mi és hogyan védett, valamint a programból közvetlenül elérhetjük az ügyfélszolgálatot, ahol segítenek, ha kérdésünk van. Vagy ahol válaszolnak, ha már nem jutunk hozzá a pénzünkhöz.

Screen Shot 2013-12-12 at 11.10.49.png

Tehát nem egy kimondottan izgalmas app, nem is mindennapos használatra szánták, hanem hogy mindig ott legyen a telefonon, ha kell.

iPhone-ra és iPadre egyaránt elérhető az alkalmazás, amit ingyenesen tudtok letölteni itt. Tegyetek vele egy próbát, ismerkedjetek össze a lehetőségeitekkel, aztán felejtsétek el a dolgot. Majd akkor jusson eszetekbe, ha szívinfarktust akartok kapni épp a reggeli hírek hallatán. Reméljük, nem lesz ilyen.