Nem mehetünk el szó nélkül a közösségünk ellen indított ma reggeli támadás mellett. Most, amikor a részvényárfolyamok zuhannak, amikor az Apple piaci értékét 462 milliárd dollárra nyomták vissza az idegen hatalmak, amikor bajtársaink már sorba állni sem mernek egy új termék megjelenése előtt, mert olyan politikai uszításnak vannak kitéve, különösen ízléstelen, de persze jellemző is az ilyen kettős mérce.

Nem a diktátumok korát éljünk, nincs helye az elnyomásnak.

A nyilvánvalóan Ballmer-barát, és ellenségeink által pénzelt 444 olyan támadást intézett ellenünk, ami megkérdőjelezi az életmódunkat, és tökéletes látleletet is ad a szerzők frusztrációjáról és meg nem érteni akarásáról.

Tudjunk különbséget tenni szabadság és szabadosság között!

Célkeresztbe kerültünk, támadják kedvenc termékeinket, a Macintosht, az iPhone-t, belerúgnak a földön fekvő Schaffer "Angelday" Józsefbe, és ami csak az ilyen gátlástalan, nihilista, szervilis csapattól telik ki: támadják magát Steve Jobsot is (nyugodjon békében).

Csak nem azért esett neki a korábban jó tollú, de mára saját frusztrációjában fulladozó szerző a közösségünknek, mert titokban maga is Apple-felhasználó? Mert bármit megadna egy iPhone-ért, mert szeretne ujjlenyomat-olvasót a telefonjába, mert esténként arra ébred zihálva, hogy Jony Ive, meg flat design, de nem mer beszélni róla, még odahaza, a négy fal között sem? Csak nem az zavarja, hogy képtelen önmaga előtt felvállalni mindazt, amit mi már elmondtunk a családunknak, a barátainknak, akik elfogadtak minket, sőt, ennek ellenére is szeretnek minket?

Vagy éppen ezért?

Csak nem kéne, Péter, végre neked is előbújnod?

up.jpg

Vagy azért vagy dühös Steve Jobsra és az Apple-re, mert az iPhone rácáfolt a híres-hirhedt 2000-es jóslatodra? Mert azóta belenézel reggel a görbe tükörbe, és nem tetszik, amit látsz?

Korábban is nehéz volt szeretni a 444 konok konformizmusát, suta simulékonyságát, de mostantól lehetetlen. Ki hatalmazta fel őket arra, hogy bárkiről ítéletet mondjanak? Hogy telehazudják a világot frusztrációjukból eredő dühös vagdalkozásukkal? Milyen társadalmi egyeztetés áll mögöttük, és leginkább: ki támogatja őket? Kihez megy Uj Péter a nokiásdobozokért, egy ilyen cikk után?

Az Apple nem áll be a sorba és nem engedi, hogy meghajlítsák. Gerinces, ez az, amit a 444-ben nem ért senki. Azt se tudják, mit jelent ez a szó. Hajladoznak, mint a nádszál. Mint a napraforgó, nincs tartásuk, mindig azt a platformot védik, amelyik több szotyolát ígér az aratás végén. De nem lesz-e olaj egy nap a szotyolából, nem főznek-e belőle gulyást, nem ugyanabból a tányérból eszünk-e?

Hát nincsenek az Apple-felhasználóknak szemei? Nem ugyan azon táppal él, ugyanazon fegyverekkel sebesíttetik, azon kóroknak alá vetve, azon óvszerektől gyógyulva, ugyanazon tél- s nyártól hűvítve-hevítve? Ha megszúrtok, nem vérzünk-e, ha csiklandotok, nem nevetünk-e? Ha megmérgeztek, nem halunk-e meg? S ha bántotok, ne álljunk-e bosszút?

Dehogyisnem. Bosszút állunk. Nincs már messze ez a nap. Elegünk van abból, hogy külső hatalmak akarják megmondani, hogyan éljünk. Ilyenkor csak egy segít: az összefogás. Csak egymásra számíthatunk, csak együtt tudjuk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek a külső elnyomás ki tudja, honnan pénzelt martalócaival szemben, már nem mehetünk el többet szó amellett, amit a 444 művel, többé már nem!

Döntögetik a tabukat, csak nehogy az egyik maga alá temesse őket!

Mert akkor már nincs se Isten, se külső hatalom, se annyi pénz, ami megvédené ezt a mindent tagadó bagázst. Kiálltunk a fénybe, és büszkén mondjuk férfitársaságban egymás kezét fogva, egymást ölelgetve, egymás illatát beszippantva, farába markolva, fülébe nyalva:

TA-KA-ROD-JA-TOK!

update: a 444.hu honlapja öt perccel az írásunk publikálása után:

Screen Shot 2013-10-21 at 1.26.47 PM.png

Elkezdődött.