A Kocsma.hu app készítőinek kérésére kipróbáltuk az új kocsmakeresőjüket, a tapasztalatainkat a lenti írásban találjátok.

Még februárban, megjelenése után kábé egy hónappal írtunk az ingyenes kocsmakereső appról, a Kocsma.hu-ról. Azóta eltelt néhány hónap, jött egy kicsit újragondolt verzió - ami jót is tett a programnak -, valamint folyamatosan töltik az adatbázist infókkal. Lássuk, mik a változások, és mennyien használják jelenleg a kocsmakeresőt.

Az alapgondolat változatlan: annyi új hely nyílik a fővárosban és más településeken, hogy a "hová üljünk be" kérdésre nem mindig könnyű a válasz. Ráadásul már válogatósak lettünk: elvárjuk, hogy egy adott hely úgy szolgáljon ki minket, ahogy szeretnénk. Valakinek a parkolási lehetőség fontos, más a felhasználói értékelésekre hallgat, és persze vannak, akiknek az a lényeg, hogy olcsó legyen a sör.

Az app pont erre való. Hogy ezeket a szűréseket egy okostelefon végezze el helyettünk.

A térképes nézet megnyúlt a legutóbb tesztelt verzióhoz képest. Nemcsak azért, mert most már iPhone 5-öst használtam a teszthez, és több információ fért ki a kijelzőre, hanem azért is, mert kikerült alulról a menüsor, amit most a bal oldalon érünk el. Ezenkívül sűrűbb is lett a térkép: sokkal több POI-t találunk rajta, mint legutóbb. Ez volt februárban:

terkep_1_1.jpg

Ez pedig most:

kocsma2.jpg

Nem mindenhol könnyű összehasonlítani, de azért egyértelműen látszik: sokkal nagyobb az adatbázis.

Szám szerint több mint 2500 helyet találunk meg benne, összesen 300+ településről, ezekhez mind találunk képeket, kapcsolati infókat és nyitva tartást - ez a minimum. Több mint ezer szórakozóhelyhez töltöttek fel itallapot is. Vagyis el vagyunk látva választási lehetőséggel.

A találatokat továbbra is az általunk preferált szűrőkön engedhetjük át, ha akarjuk. Pillanatok alatt beállíthatjuk, ha mondjuk autóval érkeznénk valahová biliárdozni, de nincs nálunk kápé, okostelefon viszont igen. Ha ezek mellett legalább a négycsillagosra értékelt helyeket keressük, és nem szeretnénk zárva táblával szembenézni, akkor így kell használni a sárga jelölőt:

kocsma.jpg

Az eseményeket lapozgatva pedig könnyen rájövünk, hogy nem vetettük még bele magunkat eléggé az éjszakába eddig. Vannak meglepő események, na. Ketrecharc egy debreceni romkocsmában, például:

fotó 3-2_1.PNG

Ez meg nyilván egy durvább jelenet az egyik földre vitelnél:

fotó 4-2_1.PNG

A program nyilvánvaló előnye az egyszerű hozzáférés az információkhoz: már akkor is nagyon hasznos tud lenni, ha nem az egyes helyek weboldalán, facebookos csatornáján kell megkeresnünk az itallapot, elérhetőséget, felszereltséget, hanem egy jól átlátható, strukturált elrendezésben tálalják elénk mindezt. Csak hab a tortán, hogy az adatok között így már a saját preferenciáink szerint is kereshetünk, kiválasztva a nekünk ideális helyeket.

Külön öröm, hogy az app már egy ideje angol nyelven is elérhető, így az ide látogató külföldiek is el tudnak igazodni az éjszakában. Igaz, a kocsma szó kiejtésével még biztosan akad bajuk, de mivel inni szeretnek, nagy problémát ez nem jelenthet - ráadásul a pub.hu címre is a kocsma.hu oldal jön be, szóval weben nem tévedhetnek el.

15 ezerre nőtt az appot letöltők száma egyébként, vagyis lassan, de biztosan növekszik a felhasználók tábora. Az ideális az lenne, ha mind a 15 ezren aktívan használnák is a programot: értékelnék a helyeket és új kocsmákat vennének fel, mert jelenleg egyes külvárosi területek esetében még mindig vannak fehér foltok.

A Kocsma.hu app letölthető innen.

A Kocsma.hu az Appleblog hirdetője.