Most bukkant fel a neten ez a fotó a 9to5Macen, ami azt bizonyítja, hogy rövidesen egy rakás nehézkes konfigurálási izét megspórolhatunk majd magunknak az iOS 7-tel. Aki vett már magának Apple TV-t, tudja, hogy az App Store-ból az iPhone-ra vagy az iPadre letölthető Remote appal egész könnyen irányítható a készülék, de a konfigurálást már a saját távirányítójával kell elvégeznünk, és az, főleg a karakterek bevitelénél, elég nehézkes.

A fotó szerint ennek rövidesen vége: elég lesz az iPad 2-nél vagy az iPhone 4-nél újabb, tehát bluetooth 4.0-át használó iOS-készülékünkkel rácsapnunk az Apple TV-re, hogy az átadjon minden, a konfiguráláshoz szükséges információt a set-top boxnak. Nem kell többé a jelszavakkal bénáznunk, a készülék automatikusan felcsatlakozik a wifi-hálózatunkhoz és bejelentkezik az iCloud-, valamint Youtube-fiókunkba, ha ezek aktívak az iOS-eszközeinken.

AppleTV.BTconfig.jpeg

Az egész nagyon futurisztikusnak és Apple-hez méltóan kényelmesnek tűnik, csak arra vigyázzunk, nehogy vicces kedvű barátaink bekössék az összes személyes adatunkat magukhoz, amikor vendégségben járunk náluk, és egy pillanatra magára hagyjuk az iPhone-unkat.