Amióta megjelent a technológia az Apple-nél, azóta bízunk abban, hogy a pc-gyártók is adoptálni fogják a technológiát: minél több gépen jelenik meg a Thunderbolt, annál több kompatibilis eszközt gyártanak majd, nő a verseny, csökken az ár. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a folyamat csak nem akar beindulni: eleve kevés pc-s cég ad Thunderboltot, és abból most az egyik, az Acer, bejelentette a visszavonulását. A vállalat közleményben tudatta, hogy ezentúl az USB 3-asra koncentrál, ami teljesítményben versenyképes a Thunderbolttal, csak sokkal olcsóbb annál. Ezzel tovább csökkent a csúcstechnikájú I/O-portot használó cégek köre, a várt árcsökkenés tehát valószínűleg elmarad.

macbook-pro-early-2011-thunderbolt-port-670x157.jpg

Közben az Apple persze tovább nyomja a közreműködésével fejlesztett Thunderboltot, aminek a 20GB/s sebességre képes második generációjából már hat portot szerel majd az új Mac Próra, aminek a titkairól ugye Wozniak Bandi is elmondta az Appleblognak, amit el kellett mondani.

Persze egy csúcsteljesítményű gépnél indokolt is a technológia használata, hiszen a 4K-s videók vágásánál jól jöhet az új Thunderbolt négyszeres teljesítményfölénye.