Ming-Chi Kuo meglehetősen jól értesült elemző, akinek már többször bejöttek az Apple-lel kapcsolatos jóslatai. Azért, mert ezek nem jóslatok voltak: a fickó szoros kapcsolatban áll mindenféle belső körökkel, így elsőként jut hozzá fontos, nem publikus információkhoz.

Feltétlenül ezek közé tartozik a hír, hogy az Apple két mobilt dob idén piacra: a hardveresen felfújt iPhone 5S-t, valamint az olcsósított iPhone 5-öt.

13.01.16-iPhone_2013.jpg

Az 5S formája, súlya megegyezik a jelenlegi generációéval, belül azonban mindent megváltoztatnak: megkapja a gyorsabb A7-es processzort, adnak hozzá néhány hardveres képjavító funkciót és belekerül egy ujjlenyomat-leolvasó is, hogy csak a tulajdonos tudja felnyitni a billentyűzárat. Tisztára, mint Judge Dredd fegyvere, a Lawgiver, ami felrobbantja az illetéktelen használók kezét.

Az olcsóbb modell ezzel szemben a jelenlegi iPhone 5 hardverét használja majd, azonban műanyagburkolatot kap, amit ráadásul több színben is meg lehet majd vásárolni. A készülék súlya ezzel együtt 112-ről 130 grammosra nő, de még mindig könnyebb lesz, mint a 4 vagy a 4S.

kuo_iphone_5s_july-1.jpg

Ráadásul kártyafüggetlenül már 350 dollárért meg lehet majd vásárolni a KGI Research szerint, ami ugye alig 80 ezer forint. Nem rossz ár az újracsomagolt iPhone 5-ért.