Körülnéztünk újra az Appleblogshopban, megnéztük az új és régi iPad és iPad mini tokokat, és kiválogattuk a nekünk leginkább tetszőeket. Mivel kíváncsiak vagyunk, nektek melyik tok jön be leginkább, a poszt végén felteszünk erre vonatkozóan egy kérdést. Hogy tudjuk, merre kormányozzuk a hajót.

O!Coat Wisdom

Gondolom ez ízlés kérdése, de nekem nagyon tetszenek a könyv formájú borítók. A MacBook Airre jött még ki régebben egy ilyen, és akkor nagy szenzációnak számított. Biztos ezért tetszik a Wisdom sorozat. Különösen ez, az űrhajós:

P1130851.JPGP1130856.JPG

Tapintásra teljesen olyan, mint egy kemény borítású könyv, gravírozott aranybetűkkel, és az iPad mini méreteinek köszönhetően nem is nagyobb egy közepes könyvnél. Természetesen mágnesfedlapos, ami a SmartCoverhez hasonlóan készenléti állapotba helyezi vagy feléleszti az iPadet.

Belül egy vékony, elegáns műbőr keretre cuppan rá az iPad a sarkokban elhelyezett gumik segítségével. Nem lihegték túl, a készülék minden oldalon kilátszik, hozzáférhető, és nem kell igazgatni, hogy pontosan a helyére illeszkedjenek a csatlakozók.

P1130854.JPG

A hátlapja egy ponton hajlik, és jár hozzá egy érintőceruza is.

Ajánlott autó (az anyósülésre dobva ebben a legideálisabb):

43104_p6-1.jpg

Megvásárolható az Appleblogshopban, ára 14.990 forint.

Drop Tech iPad Mini tok

Itt van a síszezon, éles sziklák, száguldás, ilyenkor az ember megpróbál fokozottam vigyázni az iPadjére. Mondhatnátok, hogy akkor hagyja a hüttében, én meg erre azt mondom, hogy akkor hol fényképezne szegény tablettel? Emberek között már-már illetlenség iPadet fotózásra használni, de a hegyek között a kutyát sem érdekli, hogy mit csinálunk.

Persze vannak egyéb esetek is, amikor egy iPad eltörhet. Sokan kifejezetten gyakran ejtik ki a kezükből, akár napjában többször is, na nekik való a Drop Tech cucc.

DTthenewipad.jpg

Áll egyszer egy vastag, kábé fél centis gumiból, ami körbeöleli a tabletet, a sarkoknál különösen megvastagítva. Ez már önmagában sem egy királykisasszony, a gumi nehéz, nagy dög. Kábé annyit nyom, mint egy iPad mini. Ez egy műanyag keretre cuppan rá körbe, egy rakás ponton illeszkedve. Szóval ez nem az a lekapom-visszarakom tok, eltart egy ideig a művelet.

P1130846.JPG

P1130848.JPG

P1130867.JPG

A keret egyrészt stabilan formán tartja a gumit, másrészt a sarkoknál és egyéb stratégiai helyeken további védelmet nyújt az iPadnek. És persze erre van ráapplikálva a kijelzővédő fólia. A Drop Tech tok tehát többszörösen körbeöleli a készüléket. Ha van olyan példány, amiben nem félteném a tabletemet, hát ez az.

Ajánlott autó:

1440 X 900 batmobile batman monster truck_1.jpg

A Drop Tech iPad tok kapható az Appleblogshopban, ára akciósan 12.990 forint.

O!Coat Slim-Y

Ez a hagyományosabb kialakítású, Y formára hajtogatható mágneses tok, ami már iPad minihez is kapható.

Screen Shot 2013-01-30 at 12.19.05 PM.png

P1130863.JPG

Ébreszt-altat, smart coveresen kihajtható, de egy szilárd hátlappal egészíti ki az előlapi borítást. Direkt egy csajos színt választottam, hogy a női olvasóknak is kedvezzek, de alapvetően igaz, hogy a Slim-Y tokok színvilágát ezek ihlették:

OC101-i1.jpg

Ajánlott autó:

pink_cadillac_drawing_by_whizzywhizzer_1.jpg

Megvásárolható az Appleblogshopban, ára 14.990 forint.

iCoat Versatile

Farmer hatású műanyag borítás, oldalra csíptethető stylus, vállra akasztható kivitel. Ha nem tetszene annyira, azt mondanám, hogy tipikus hipszter cucc. Bár igaz, a hipszterek nem iPaddel járnak, hanem írógéppel. Mindig elfelejtem.

P1130839.JPG

P1130841.JPG

P1130843.JPG

A tok anyaga rugalmas, de csak annyira, hogy a kellő védelmet adja az iPadnek. Mármint az iPad 2/3/4-nek, ez az egyetlen, ami nem iPad mini tok a most bemutatottak között. Jár hozzá a vállszíjon kívül mér csuklószíj, meg a kettő közötti hosszúságban még egy, nem is tudom, talán derékszíj.

Több állásban rögzíthető az iPad a kijelzőt védő felület belső oldalának kialakítása miatt, de ezer szónál is többet mond egy videó, akit érdekel, nézze meg:

Ajánlott autó:

4r95zq_1.jpg

Megvásárolható az Appleblogshopban, most akciós, 14.990 forint helyett 8 900 forintért elvihető. Ez 6000 forintos árengedmény, sosem volt még ilyen jó iPadnek lenni.