Tök logikus lenne a hétfőt azzal kezdeni, hogy hallottátok-e a pletykát, miszerint márciusban jönnek az új iPadek. A Topeka Capital egyik elemzője szellőztette meg az információt, én viszont unom már a "január van, ideje elkezdeni vaktölténnyel lövöldözni" játékot. Mert ez az, pontosan annyi az információtartalma, mint amennyit a vécén ülve képes bárki elsajátítani. Vékonyabb lesz és könnyebb a nagy testvér, a kisebb meg pont akkora, mint a mostani. Gratula.

Ehhez képest még Tim Cook is többet árult el a jövőről egyik kijelentésével. Ritkán szólal meg, de akkor sok helyen idézik, most például ezt: egy nap a kínai piac fontosabb lesz az Apple számára, mint az egyesült államokbeli. Hogy mikor lesz ez a nap, nem árulta el, az egyetlen érdekes ebben a kijelentésben, ha meggondoljuk, a fontossági sorrend megváltozása után mennyire lesz jogos kívánság a kínai gyártás Egyesült Államokba telepítése. Előállhat-e az az őrült helyzet, hogy amikor az USA vásárolta fel az Apple-cuccokat, akkor Kínában, amikor Kína fogyasztja a legtöbbet, az USA-ban gyártják majd az almalogós termékeket?

Nem, ezek nem jó témák hétfő reggelre. Akkor már inkább említsük meg Oroszország legújabb üdvöskéjét, egy embermagas iPhone-szobrot, amit a Szentpétervár egyik informatikai egyetemének udvarán helyeztek el. A kijelzőjén fotókból és videókból álló slideshow-val emlékeztek meg Steve Jobsra, aki 2011 októberében hunyt el. Most pedig 2013 van, atyaég.

article-0-16D49CA1000005DC-882_634x877.jpg

A szobron egy QR-kód is van, ami ide vezeti a látogatókat.

Hát ezeket találtam így hétfő reggel magamnak, kávé mellé. Reklamálni nem ér.