Itt az új év, felvesszük Ádámmal a hírek fonalát és magunkra gömbölyítjük, hogy ki se lehessen bogozni belőle. Rögtön az egyik legizgalmasabb pletykának tűnő iWatch-csal kezdünk.

Az utóbbi napokban ugyanis több helyen is felbukkant a hír, hogy az Apple karórát fog gyártani. A kínai beszállítók azt állítják, hogy már megkezdték az előkészületeket a tömeggyártásra, rövidesen elárasztják a világot az almalogós karórák.

iwatch-concept-02.jpeg

Amikről egyébként már régóta pletykálnak a piacok, a New York Times például 2011. végén írt először a termékről, azt állítva, hogy az Apple alkalmazottainak egy kicsi, leválasztott, elszigetelt csapata dolgozik az órán. A jelek szerint nincsenek eléggé elszigetelve, de az tény, hogy ez a fajta munkarend remekül illeszkedik az Apple mentalitásába, hiszen az iPhone-t, az Intel-kompatibilis OS X-et és még számos terméket is ilyen kicsi, leválasztott csapatok kezdtek el fejleszteni.

Vannak egyéb jelek is arra, hogy a kaliforniai cég készül valamire, a 9to5Mac ide sorolja a folyékony fémmel és a spéci mobilantennával kapcsolatos szabadalmakat. És ne felejtsük el azt sem, hogy az Apple a közelmúltban cserélte le a 1,5 colos kijelzővel szerelt, órának is használható iPod nanót egy nagyobb 2,5 colos modellre, mintha csak előkészítette volna a terepet egy új terméknek. Lényeg, hogy minden egy irányba mutat és ez az iWatch.

Amiről sokat még nem lehet tudni. Mire lesz képes? Telefon is lesz? Mp3-lejátszó? Videót lehet nézni rajta? Siri? Kinek szánják? Mennyi lesz az ára?

Millió kérdés, amire elvileg még idén választ kapunk.