almalé és kungfu Rólunk

iOS 6-tal tesztelik az iPad 3-at

Az Ars Technica legalábbis azt állítja, az oldalukat 346 alkalommal látogatták meg egy rejtélyes eszközről. A készülék egy iPad, ami 2048-szor 1536 pixeles felbontást tud, 6.0-ás OS és magasabb WebKit verziószámmal rendelkezik, az IP cím alapján az Apple cupertinói főhadiszállásán használták.

A pixelmennyiség tehát pont négyszerese a mostani iPadnek, vagyis mindkét oldal duplája nőtt - ahogy már korábbi pletykákból sejteni lehetett. Semmi meglepő nincs abban, ha az Apple a következő generációs iPadet teszteli, amit ráadásul napok múlva bemutat, az iOS 6 tesztelése már érdekesebb. Ezt biztosan nem most mutatják majd be, de valószínűleg hónapok múlva erre is sor kerül.

Az iPad event előkészülete javában tart, már felvonták a zászlókat is az esemény helyszínén.

Persze addig még lemegy egy Appleblog Event is, a jövő hét izgalmakban teli lesz tehát.



Utazó iPhone: Niagara

A Niagarát mindenki láthatja, ha lefekvés előtt megiszik három liter vizet, és reggelig hősiesen kitart. Így fest:

Utazónk Balázs zsebében megnézte az eredetit is, a rengeteg vízbe még az indikátorai is beleborzongtak.

Kis utazó barátom bejárta a fel keleti partot. Elvittem New Yorkba, látott három Apple Store-t, az Empire State Buildinget, a Szabadságszobrot, a Niagara vízesést, Washington DC-ben a Fehér Házat, a Lincoln emlékművet,  Philadelphiát és miegymást. Ha mindenhol csináltam volna utazó képet ahol járt, legközelebb nem jönne el velem… :-)
 



Megvan a 25 milliárd

Az Apple weboldalán olvasható, hogy megtörtént, amire vártunk: letöltötték a 25 milliárdodik appot az App Store-ból, amiért cserébe küldenek 25 milliárd köszönetet, 25 milliárd mosolyt, 25 milliárd ölelést satöbbi.

A nyertest egyelőre nem hirdették ki, de a főoldalt kell frissítgetni, hogy megtudjuk, mi vagyunk-e azok. 10 ezer dolláros Gift Carddal a kezében valakinek többé már nem kell számolnia, mi mennyibe kerül.



Az Apple a legjobban csodált cég

A Fortune magazin idén is elkészítette a legbámulatosabb cégek listáját, a World’s Most Admired Companies nevű értékelést.

A listán az Apple az első, most már zsinórban az ötödik éve. A magazin így írt a cégről:

Keveset mondunk, ha azt állítjuk, ez egy újabb nagy év volt az Apple történetében. Steve Jobs eltávozásával felmerültek a kérdések a cég jövőjével kapcsolatban. De az új CEO, Tim Cook vezetése alatt az Apple tovább prosperál.

A magazin az alábbi szempontok szerint vizsgálja meg a díjra esélyesként kiválasztott cégeket: innováció, emberi erőforrás menedzsment, vállalati értékek felhasználása, társadalmi felelősség, minőségmenedzsement, pénzügyi stabilitás, hosszú távú befektetések, a minőségi termékek / szolgáltatások és a globális versenyképesség.

Az Apple 8.42 pontot ért el, a második helyezett Google 7.74-et.




süti beállítások módosítása