almalé és kungfu Rólunk

A világ leggusztustalanabb hirdetése

Tegyük fel, hogy van egy olcsó, szar terméked, egy 15 dolláros műanyag hajszárító. Hogyan add el? Van ennek egy spéci, Kínában bemutatott módja.

Nevezd el iFengnek. Ezzel utalsz arra, hogy ez olyan, mint az iPhone, csak hajszárító.

Írd le ezt az Apple betűtípusával. Tegyél mögé még egy 4S-t is, most az a legmenőbb.

Tedd mellé Steve Jobs fejét, az vicces. Merthogy neki nem volt sok haja.

Ja, hogy elhunyt. Akkor írjuk ki a születési-halálozási dátumot, és sötétítsünk a képen, nehogy azt higgyék, tiszteletlenek vagyunk.

Ezek az évszámok jók, tegyük rá a hajszárítóra is. Aranyszínnel. Tiszteletünk jeleként. Kész:

Az eredeti itt. Az ízléstelenség és az ostobaság ádáz harcot vív az elsőségért.



Utazó iPhone: John Rambo

Nem sokra emlékszem a 2008-ban bemutatott filmből, az egyik, ahogy Stallone a kamerába hányja a tüdejéből, hogy "war is in your blood", a másik a kilőtt töltények száma - többet nem szórtak még szét filmben szerintem. Az első részek még komolyan vették magukat, itt már nem számolták se a golyót, se a végtagokat.

A film pedig Burmában játszódott, amiről a címszereplő Stallone úgy nyilatkozott: pokoli hely. A "hellhole" kifejezést használta, amit én szabad fordításban a "pokol segglyukaként" értelmezek magamban. Hát Utazónk a pokol segglyukában járt Boca zsebében.

Állítólag golyók süvítettek ugyanis a színész feje fölött, amikor a környéken forgattak, és látott pár csonkolt embert is. Képzeljétek hozzá Rambo hangját:

I witnessed survivors with legs cut off and all kinds of land-mine injuries, maggot-infested wounds and ears cut off.

A képeken ezekből szerencsére semmi sem látszik. Sem azok a tekintetek, amik tanúi voltak, hogy egy amerikai izomkolosszus a határ közelében eljátssza, hogy halomra lövi a rettegett burmai nehézfiúkat, majd gépre száll, és visszarepül az Egyesült Államokba.

Erről miért nem volt South Park-epizód?



iPadre nyomul az Avid

Tény: a Final Cut Pro X óta az Avid, az Autodesk és az Adobe is ráugrott az elégedetlenség hullámaira, ami a professzionális felhasználók felől érkeznek. Egyrészt az látszik, hogy a termékek kommunikációjában mindinkább előretör a FCPX-szel való összehasonlítás, másrészt a legnagyobb Apple Pro felhasználó óriásvállalatok mellett Apple-oktatókat is átcsábítják magukhoz, ami bennfentes információk szerint nagyon is hatékonyan sikerül.

A következő szint a fejlesztés, az OSX és az iOS kiszolgálása olyan programokkal, amire az elégedetleneknek szükségük van. Ilyen a most megjelent Avid Studio is iPadre. Mutatom, mit tud:

A desktop verzió 170 dolláros ára ellenére az iPad-kiadás csak 5 dollár, vagyis 4 euró, legalábbis a bevezető szakaszban. Ezután 8 dollárra emelik majd az árát.

Az első generációs iPadek birtokosai vigyázzanak, az értékelések szerint ezen a vason nem igazán fut optimálisan a program.



Betiltották az iPhone 4 online árusítását Németországban

Egyelőre csak az Apple online üzletében nem rendelhetőek az Apple bizonyos 3G-szabványokat használó cuccai, az ügy mégis elég kínos a cupertinóiaknak. Mondhatni, a fagyi visszanyalt.

Decemberben szó volt róla, hogy a Motorolának 100 millió dollár letétbe helyezése esetén van lehetősége betiltani az Apple termékeit Németországban, hogy ha a végső döntés mégis más lesz, kifizessék az Apple kárát. Nem hittünk benne, hogy lesz ebből valami. És tessék: órákkal a bíróság mai, végleges, a Motorola javára hozott döntése után az online boltban nem választható iPhone 3GS, iPhone 4 és a 3G-s iPadek. Az iPhone 4S nem része a tiltásnak, mert a beadvány előbb született, mint a telefon.

Németország jó táptalaj a betiltásra éhezőknek, először a Galaxy Tab, most a 3G-s iPad, lassan nem lesz miből válogatni. Az első ütést az Apple adta a Samsungnak, a másodikat a Motorola az Apple-nek, kíváncsi vagyok, ki pereli legközelebb mondjuk a Xoomot.

Az Apple fellebbez a döntés ellen, elmondásuk szerint ők többször fizettek volna a Motorla szóban forgó szabadalmai után, de nem kapták meg az engedélyt - annak ellenére, hogy a FRAND-szabályok érvényesek rá, vagyis fair, ésszerű és nem-diszkriminatív módon licencelheti bárki, aki kéri. Egy másik verzió szerint az Apple nem volt hajlandó visszamenőleg fizetni, és a Motorola ezért perelt. A második verzió bizonyult igaznak.

A német Apple Store-okban továbbra is kapni valamennyi terméket.

update: Az Apple állítása szerint sikerült megtámadniuk a bírósági döntést, így hamarosan újra elérhető lesz valamennyi modell az online üzletben (egyelőre még mindig elérhetetlenek). A fentiekkel érveltek: szerintük a Motorola hét évvel ezelőtt megsértette az előírásokat azzal, hogy nem biztosította számukra a szabványok licencjogait. A harc folytatódik.



Tescós után xboxos vezetőt választott az Apple

Nemcsak kiskereskedelemért felelős alelnököt frissített be az Apple a héten, egy minket sokkal inkább érintő területre is új embert vettek fel. Robin Burrowes az iTunes Europe-nál felel mostantól az AppStore marketingéért. Korábban az Xbox Live marketingvezére volt az EMEA régióban (Europe, the Middle East and Africa), összesen hét évig, vagyis képben van a helyi szokásokkal.

Érdekes párhuzam, hogy a Microsoft weboldalán egy új állást kezdtek hirdetni nemrég, az azóta leszedett fejlesztőmérnöki pozíció szerint a Microsoft Xbox Live játékokat tervezne portolni iOS-re. A redmondiak egy szóvivője korábban már emlegette, hogy az Xbox élményt más platformra is kiterjesztenék, de gondolom élmény alatt nem Robin Burrowest értette.

Csak vicceltem, Robin, isten hozott. Nagyon örülünk neked, remek embernek tartunk, egyúttal felhívnánk a figyelmed az Appleblog csúcsszuper hirdetési felületeire, hívj, megbeszéljük.




süti beállítások módosítása