almalé és kungfu Rólunk

Varázslat iPadekkel

Na, valahol itt tart ma az iPad-bűvészkedés:

Gábor, kösz a linket.



Akcióban az előző generációs iPadek

Ez a generáció úgy jár, mint a dinoszauruszok: nemsokára nyom nélkül tűnik el. A negyedik generáció árváltozás nélkül lép a helyébe, ezért aztán most, ameddig meg nem érkezik a trónkövetelő, a búcsúzó modelleket akciózza az iStyle.

iPad (3. generáció) - iPad - iSTYLE - Apple Premium Reseller - Bolt - Szerviz - Oktatás_1.png

Az eredeti 149.900 forintos modellt például 135.900 forintért vihetitek el, persze minél nagyobb gépet akartok, annál többet lehet spórolni. Egy 32 gigás Wifi + Cellular modellen pölö 14 ezer forintot, ez 205.900-ért vihető. Ha a mostani készlet elfogy, már csak az iPad 2-esek és a 4. generáció marad, ez tehát egy ideig az utolsó esély, hogy retinás iPadet vegyetek akciósan.

Az iStyle az Appleblog hirdetője



A tőzsde csalódott az Apple-ben

Hiába a rekord negyedév, hiába kapkodták el órák alatt a fehér-ezüst iPad mini készleteket, hiába mutattak be olyan termékeket, amikkel a karácsonyi szezonra egészen biztosan betegre keresik magukat - a részvényesek is -, a negyedéves jelentés után gyorsan zuhanni kezdett a részvény ára, a nemrég még 700 dollár felett sétálgató papír 600 dollár alá esett.

Kitaláltátok az okot, láttunk már ilyet az Apple történelmében bőven: az elemzők többre számítottak. Az előrejelzések szerint több forgalmat kellett volna az Apple-nek termelni, több iPhone-t, Macet eladni. A bázis tehát nem az előző negyedévek eladása, nem ahhoz kell jól teljesíteni, hanem a piaci elvárásokhoz. Az elemzők általában pontatlan becsléséhez - most eszembe jutnak azok az esetek (itt és itt), amikor kétségbeejtően hülye jóslatokat hallhattunk egyes hivatásos piacfigyelőktől, ezzel tudom csak magyarázni a posztban érzékelhető szkepticizmust. Szóval a képlet általában ez: ha alálőnek, a részvény ára utána felfelé megy, ha fölélőnek, lefelé.

Érdekes egyébként, hogy a jó elemzők közül sokan most is eltalálták a számokat. Azok, akik helyes adatokból a helyes következtetést vonták le, nem számítottak többre, viszont pech, hogy sokan rosszul mérték fel a helyzetet. Már nem nekik pech, az Apple-nek.

Screen Shot 2012-10-27 at 9.51.08 AM.png

Egyébként a piac gyorsan korrigálta a látványosan meredek zuhanást, köszönhetően többek között annak, hogy egy rakás piackutató figyelmeztetett mindenkit a poszt első bekezdésében írtakra, vagyis hogy oké, ezt most elszúrták (mármint az Apple), de a karácsonyi szezon nagyon durva lesz.

Screen Shot 2012-10-27 at 9.49.41 AM.png

Hosszabb távot vizsgálva is látjuk, hogy nincs különösebb probléma a vállalat részvényének értékével. Ha elemző lennék, elővenném a golyóstollamat, és egy lassú emelkedést rajzolnék be, kissé remegtetve a kezemet a hullámos vonal elérésének érdekében, folytatva a megkezdett trendet, és még lehet, hogy igazam is lenne.

De az se baj, ha nem. Ha a valóság nem alkalmazkodik hozzám, az az ő baja.

Azt hiszem, a posztból nyilvánvaló, hogy NEM vagyok elemző, de szívesen veszem, ha egy hozzáértő kiegészíti a gondolataimat a profi piactudorok nézőpontjából



Előrendelhető az iPad mini

A magyar Apple Store-ban is megjelent a lehetőség az iPad mini előrendelésére. Lássátok:

Screen Shot 2012-10-26 at 11.20.00 AM.png

iPad mini – iPad mini Wi-Fi vagy iPad mini Wi-Fi + Cellular vásárlása - Apple Store (Magyarország) copy.jpg

Az árak tehát 100 és 200 ezer forint között mozognak, a nano SIM-et az oldal szerint két szolgáltatónál lehet kérni. Valójában háromnál, a Telenor is kínál nano SIM-et két napja.



Drágább lett az App Store

Az Apple váratlanul megváltoztatta az App Store árazását Európában, ami eufémizmus arra, hogy emelte. Vagy reagált a piaci változásokra, hogy politikailag még korrektebb legyek. Ettől még szívás nekünk eléggé.

Ha megnézzük, a változás a magyar üzletben is látszik. A legolcsóbb fizetős program a korábbi 0.79 euróhoz képest 0. 89 euró most már, az 1.59 euróból 1.79 lett és így tovább. A MacStories táblázata:

tier-devs-appletake.png

Az érintett országok:

     Olaszország
     Spanyolország
     Hollandia
     Portugália
     Görögország
     Lengyelország
     Németország
     Franciaország
     Belgium
     Ausztria
     Cseh Köztársaság
     Dánia
     Luxemburg
     Magyarország
     Oroszország
     Írország
     Finnország




süti beállítások módosítása