almalé és kungfu Rólunk

Eddig nem látott képek Steve Jobsról

Van ez a híres fotó a vezérről, ölében az első Macintosh-sal:

81-520x664.png

Mindenki ismeri. Viszont jóval kevesebben látták azokat a képeket, amiket Norman Seeff ugyanennek a sorozatnak a részeként készített 1984-ben. Nem is látta volna senki, ha nem küldi el Seeff a Retronaut.co-nak első publikálásra.

A fotók mellé írt egy néhány sort is Seef, ezekből kiderült, hogy a közös munka alatt nem találkozott Steve sötét oldalával. Bár nem kételkedik a róla keringő anekdotában, a fotós azt állítja, hogy Jobs is csak olyan volt, mint a legtöbb művész: diktatórikus, de ha a bizalmába férkőzöl, nem akar többé irányítani. Ő ezzel a bizalommal magyarázta, hogy különösebb feszültségek nélkül ment le a fotózás.

287-520x187.jpg

Sőt, Jobs annyira jól érezte magát, hogy az eredeti Mac-csapatról készített fotók után meghívta Normant az otthonába, ahol további néhány száz spontán képet készítettek:

630-520x346.jpg

01-520x340.jpg

Kiderült az is, hogy a híres lótoszüléses fotó is spontán készült közvetlenül azután, hogy Jobs megmutatta, miként képes a lábait furcsa pózokban a feje fölé emelni.

432-520x804.jpg

Köszönjük René Margitnak a találatot.



Videó megosztása egyetlen gombnyomással

Elvileg tök alap és mindenki tud róla, az ismeretségi körömben végzett rövid közvélemény-kutatásból viszont mégis az derült ki, hogy nagyon sokan nem hallottak még a QuickTime megosztás funkciójáról.

Pedig kiszúrja a szemünket, azért nehéz észrevenni.

Screen Shot 2012-09-04 at 8.46.08 AM.png

Ott van az irányítósáv jobb szélén és eléggé meg tudja könnyíteni az életünket: email, Message, Facebook, YouTube: ott van minden, és nem kell külön böngészőablakot nyitni, bejelentkezni vagy adminisztrálni, egy gombnyomással meg tudod osztani a videót és kész.



Utazó iPhone: Barcelona

Szóval Ádám valami nászút-szerűségen van, ebből következik, hogy nincs a héten, amiből következik, hogy én írom az utazó iPhone-rovatot.

Viszont mivel fogalmam sincs arról, hogy épp ki következik a sorban, hogy áll a várólista (ugyanis annyi kép érkezik minden héten, hogy képtelenség őket azonnal publikálni, érkezési sorrend van), fogtam a legutóbbi levelet, és ebből írtam meg a legújabb epizódot.

Szóval M és G augusztusban Barcelonában járt, és velük tartott a kis riherongy is, sőt, kettő, akiket először a Sagrada Famíliában fotóztak le, utána meg a Placa de Catalunya és a Passeig de Grácia sarkán mostanában nyílt hatalmas Apple Store-ba vitték őket, aminek egyébként olyan szellemes volt a plakátja, hogy még mi is írtunk róla.

DSC_0747_1.jpg

DSC_1318_1.jpg

Hát így.



Heti Apple-csaj: Leanna Decker

Képtelenek voltunk ellenállni a csábításnak és csúnyán lenyúltuk a Macenstein havi applenőjét heti csajnak a rovatunkban, mert Leanna egyszerűen megérdemli a világhírnevet Magyarországon is.

mcotm_09_12_Leanna_Decker03.jpg

Azt kell tudni róla, hogy amerikaiul 5′ 4″, 110 lbs, 34DD-24-35, meg hogy Playboy Cyber Girl volt 2011-ben, meg hogy könnyebb róla pucér, mint ruhás fotókat találni, de mi azért megpróbálkoztunk a lehetetlennel (is):

leanna-decker-main.jpg

22.jpg

Tovább olvasom


Quadro K5000 a Mac Prókba

Tudom, hogy nem érint tömegeket a hír, de annak a néhány embernek, akit viszont igen, nyilván nagyon fontos, hogy az Nvidia bejelentette új csúcskártyáját.

2012nvidia-quadro-k5000-500x353.jpg

A Quadro K5000 ideális vétel lehet a Mac Prókba, mivel az óriásgépekben a telepítés után megjelenik a:

4K-támogatás (4096x2160 pixel)
4 képernyő támogatása
4 gigabájt grafikus memória
Egyszerre két K5000-es használatának lehetősége

Az Nvidia szerint az új termék ideális lehet videóvágáshoz, a 3D-s számoltatáshoz és számos grafikus feladathoz 2249 dollárért. A kártya még idén piacra kerül.




süti beállítások módosítása