almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Magány

Legutóbb olyan képeket közöltünk Utazónkról, ahol rengeteg emberrel összezárva bulizott, most viszont egészen más képek jönnek. A csendes pillanatok.

Balaton, 40 fok, Gábor kezéből:

Kultsár Gábor.jpeg

Etna, Lászlóval, ez sem hűvösebb:

etna2.JPG

Ákossal is járt az Etnán (és még ő kéri, hogy ne ribancozzam, beszarás)

etna ákos.JPG

Brazil dzsungel, Endre kezében:

endre.jpeg

Sziklás-hegység, Green Mountain, 2600 méter, Zolival (iPhone shuffle):

Green Mountain 2010.08.30. 18-55.JPG

Kambodzsa, Angkor-Wat templom, Csuki kezében:

cambodia 387003.jpg

Aalesund, a Skandináv régió legszebb városa, Dávidtól:

david2.JPG

Gyönyörű képek, köszi mindenkinek!



Bob Mansfield mégsem megy nyugdíjba

Az Apple júniusban jelentette be, hogy az Apple szolgálatban lévő mackója, Bob Mansfield nyugdíjba vonul. Most viszont fordult a kocka, kiderült, hogy Mansfield marad a cégnél, mint senior vice president, de már nem a hardverrészleget vezeti. Közvetlenül Tim Cookal dolgozik majd együtt, a jövő Apple-termékein fog dolgozni. Mint ahogy mindenki az épületben, ezzel sokat nem árultak el ugye.

man.png

Nem tudni, miért gondolta meg magát a vezető, mindenesetre Dan Ricciót sem irigylem, aki már pár hónapja elfoglalta Mansfield korábbi pozícióját. Az elődje viszont marad, még ha tárca nélküli vezetőként is, ilyenkor picit nagyobb a nyomás. Könnyen kiszalad az ember száján egy vezetői értekezleten, hogy "miért nem húzol el a francba, Bob", és akkor lőttek a nehezen megszerzett állásnak.

Riccio helyében én jógázni járnék, vagy valami hasonló.



Ezeket mutatja be az Apple még idén?

Van már egy-két termék, aminek az érkezését várjuk, csak azt nem tudni, melyik mikor jön. Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője viszont most megeresztett pár telefont az Apple beszállítóinál, és a számításai szerint a piacra dobás időpontjai valahogy így alakulnak:

launch-120831.jpg

Különös, hogy két részletben szállítják állítólag az új iMaceket is, szeptemberben a 21 colos, októberben a 27 colos asztali gépet - a beszállítóknak nehézsége akadt állítólag. Sőt az is különös, hogy a 13-as Retina MacBook Prót még az iPhone piacra dobása elé teszik, lehet hogy sietni kell vele, mert a Samsung már bejelentette a saját 13 colos retina laptopját.

Az iPad minit most október végére várják, de még előtte egy update-elt New iPad verziót is jósolnak. Ennek nem tudom, mi értelme, nekem itt lett a jóslat nehezen hihető. Bár nekem még az iPad mini is az. Meg az új iPhone is, amit nem lehet egy kézzel irányítani.

(via 9to5Mac)



Emberölést nem lehet push-olni

Egy újabb érdekes esetet ismerhettünk meg az Apple cenzúrával kapcsolatban a héten.

Úgy kezdődött, hogy a The Guardian bemutatott az oldalán egy interaktív térképet, amin az Egyesült Államok drone-támadásai látszanak Pakisztánban, azok a helyek, ahol terrorsta-gyanús embereket robbantottak fel épp az amerikai rakéták. A térkép egyébként elérhető volt a lap iPhone-alkalmazásában is.

30bits-drones-blog480.jpg

Aztán a New York University egyik diákja is készített egy appot ugyanerre, ami viszont kifejezetten a térképet mutatja be. Hol öltek meg hány embert, és erről még push-üzenetet is küld, bumm, most halt meg hét ember. A Drone+ app azonban nem jelent meg, az Apple háromszor is elutasította.

pushdronespush.png


Először arra hivatkoztak, hogy nem elég hasznos a felhasználók számára az app. Ekkor került bele a push és más ficsörök. Másodszor amiatt küldték vissza, hogy a térképen látszik a Google logója. Lekerült. Harmadszor azt írták, hogy megsérti a 16.1-es szabályt, vagyis "kifogásolható vagy durva tartalom" miatt nem teszik be a programot az App Store-ba. Nem mutatott a program csonkított embereket, tényszerűen közölte a haláleseteket.

De nem is az a kérdés, hogy miért szabad az egyiknek, amit a másiknak nem, vagy hogy kellemetlen érzésünk van-e egy ilyen apptól. A kérdés, hogy milyen alapon döntik el, hogy a fókuszált hírközlésnek a fókusza rossz?



Új keresés az iOS 6-ban

Az iOS 6 fejlesztői változata egy update-et kapott, ami mellett érdemes elidőzni egy percre.

A legérdekesebb változás, hogy az App Store-ban keresés eredményeit egészen máshogy mutatja az új iOS. Eddig ugye az app ikonja mellett láthattuk a legfontosabb információkat, a kijelzőre cserébe egy rakás program kifért egy időben a kijelzőre. Most ez megváltozik, a találatokat nagyméretű kártyákon mutatja be az iOS 6, amik egy igen hasznos információt tartalmaznak a korábbiakon kívül: a screenshotok közül az elsőt kirakják a cím alá. Így az ikon nem vezethet félre, tuti arra kattintunk, amire akarunk.

Screen-Shot-2012-08-30-at-8.45.13-PM.png

screen-shot-2012-08-30-at-11-02-37-pm.png

Cserébe viszont sokkal kevesebb találat fér el a kijelzőre, iPaden hármat láthatunk teljes magasságban, a következő három már elfelezve látszik, iPhone-on meg csak egyet. De ezért adta nekünk Isten (ezért növesztettük - a szerk. Darwin) ugye a mutatóujjat.

et.jpg

Az új kinézet a chomp.com keresési dizájnjára hajaz, azzal a lényeges különbséggel, hogy beforgatja a képeket. Érdemes lesz a programozóknak ezentúl vízszintes, ütős képeket berakni az első helyre, hogy azt lássuk.

Az új App Store appban kereshetünk Podcastekre is, valamint megjelenik a Genius ajánlás, hogy könnyen találjunk kedvenc programokat a toplista segítsége nélkül is.

Ja, és a keresési algoritmus is megváltozott, más találatokat ad ki az OS ugyanarra a keresési kifejezésre. Korábban már írtuk, hogy az Apple egyre inkább elfordul a szóegyezéssel összefüggő sorrendtől, és az appok népszerűségét választja fokmérőnek.

Néhány hét, és itt van a kis rohadék. Mármint az iOS 6, nem E.T.




süti beállítások módosítása