almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: hideg-meleg?

Oké, én nem tudom eldönteni, ti jöttök. Inkább erre vágytok:

inutil szingap.jpg

(szingapúri Marina Bay Sands Hotel, inutil küldte)

...vagy inkább erre?

Erdei Gergely.jpg

(Erdei Gergely fotója a látszik honnan)

Én a kettest választanám. Most leszarom az infinity poolt is, hideget kérek.



Fontos, kicsi update-ek

A hét második felében több részletben csordogált ki Cupertinóból néhány jelentéktelen méretű, pár száz kilobájtos csomag, amik annál fontosabbak: lehetővé teszik a Power Nap használatát.

Először a 2011-2012-es Air-eknek jött egy SMC firmware update, pénteken meg a retinás MacBook Próknak szállt le a csomag. Érdemes bőszen tölteni.

screen-shot-2012-07-27-at-1-50-28-pm.png

A System Preferencesben a vágyott kapcsoló így megjelenik:

screen-shot-2012-07-27-at-4-59-13-pm.png

A ficsörről itt írtam korábban.



A héten felbukkantak az első 3D-s épületek iOS-en (kivéve a magyaroknál)

A Google csütörtökön frissítette a Google Earth nevű iOS-alkalmazását, ami most már tudja a 3D-s városmegjelenítést, és amit hiába kerestek a magyar App Store-ban. Nincs. Továbbra sem.

De például a körülöttünk lévő országokban simán örülhetnek az update-nek, mert ez az első olyan alakom, hogy a Nagy Térképháború felderítő csapatai bevették a hivatalos iOS-platformot. Magyarul, aki nem teszteli az iOS 6-ot (vagyis a legtöbben), az most lát először ilyet.

Los Angeles, Boston, San Francisco, Genf, és Róma jelenleg a választék a Google-nál, és az ígéret szerint néhány héten belül jön több is.

Az iOS 6 bétájában jelenleg Chicago, Koppenhága, Las Vegas, Los Angeles, Melbourne, Miami, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco, Cupertino, Seattle, és Sydney készült el. Nem tudni, az ősszel megjelenő végleges verzióban több város lesz-e, de nagyon valószínű. A modelleket ugyanis kisebb változtatásokkal a C3 Technologies szoftveréből vették át, és nekik több mint 100 város volt már meg ilyen módon elkészítve.

Természetesen így az iOS 6-tesztelők már elkezdték nagyban összehasonlítani a két szoftvert. Átfutva ezeket a véleményeket az általános verdikt az, hogy a Google kevésbé részletgazdag, hullámos vonalvezetésű és nehezebb kezelni.

12.07.26-Maps-1.png

12.07.26-Maps-2.png

google_vs_apple_maps_3d.jpg

Untitled-1.jpg

A részletgazdagságról eszembe jut, a két cég mennyire másként védekezett, amikor a New York-i szenátor aggodalmát fejezte ki a nagyfelbontású, kémfotóknak beillő felvételek miatt. Az Apple azt állította, hogy eltüntetik a személyek azonosítására alkalmas részleteket, a Google meg azt, hogy nem elég nagyok a fotóik ahhoz, hogy emiatt aggódni kelljen. Nem csak a kommunikációban volt különbség.



Az Appleblog legnépszerűbb OS X verziója

A mai nap megtörtént az áttörés. A 10.8-at használók száma a 10.7-esek fölé ment. Utánuk a 6 és a többi.

Screen Shot 2012-07-27 at 5.14.49 PM.jpg

Két nap telt el a megjelenés óta.

Igazán elfogadó egy közösség ez.



Új XMS nyílik a Fashion Streeten

handrasban.png

Már napok óta látni, hogy a budapesti Deák Ferenc utcában Apple üzlet nyílik. Két napja még a kirakatot készítették, és a termékek alapján biztosak lehettünk benne, hogy nem matyó hímzést lehet majd itt kapni (El fotója).

photo_3.JPG

Az üzlet kiváló fekvése és a titkolózás mértéke alapján sok forgatókönyv játszódott le a fejünkben, de aztán egyikőtök elküldte levélben, hogy portal.apple.com oldalán már kiderült a turpisság. Regisztrációnál kiválasztható az XMS Fashion Street üzlete:

screen-capture.png

Felhívtam Handrást, bevallotta a dolgot. Pontos nyitás még nem ismert, de augusztus közepére lehet számítani.

update: Handrás is kiposztolta a hírt, egy kép a boltról a jelenlegi állapotában:

XMS_FS-780x585.jpg




süti beállítások módosítása