almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Tömeg sodor

Pár hete annak, hogy Utazónk utoljára bejelentkezett, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem utazik. Vagy hogy nem szeretné csinálni azt, amit csinál. Csak hát utálja a pofánkat. Persze nem így, de a sajtósától ezt a levelet kaptam (neki már ilyen is van, beszarás):

Nagyra értékeljük a híradását Utazó különféle állomásairól a nagyvilágban, külön köszönjük, hogy a "ribanc" szócskát mellőzte az utóbbi posztokban. Természetesen tisztában vagyunk a magyar nyelv szóismétlés-fóbiájával, és hogy nehéz alkalmas helyettesítőt találni Utazó nevére. Megköszönjük, hogy nem a prostituáltak között keresgél.

Utazó jól van, és üdvözletét küldi minden kedves olvasónak. Azt üzeni, kicsit el kellett vegyülnie a mindennapi emberek között, hogy rájöjjön, talán nem is olyan különleges.

Nem sikerült rájönnie.

Búcsúzóul még annyit kért tőlem - elnézést, de ehhez feltétlenül ragaszkodott -, hogy adjam át mindenkinek: nyaljátok meg a hangszóróimat, köcsögök.

Nem tudom, mi lelte. Elnézést.

Következzenek a képek.

Csaba zsebéből, Haitiról. Partihajó, 5000 ember.

csaba haiti.JPG

csaba haiti2.JPG

Párizs, Dávid és Jake zsebéből. Sok ember.

párizs.jpg

dávid párizs.JPG

Márk zsebéből, Varsóból, az eb-t sem hagyta ki. Milliók.

IMG_0547.JPG

Ribanc.



Csomagolás = első benyomás

A baromságokat általában hétvégére hagyjuk. A péntek este szombat délelőtt szombat délután meg már eléggé az. Íme, így nyílik a Nexus 7:

Ezzel szembeállítanék egy részletet Adam Lashinsky Inside Apple című könyvéből:

Egy csomagolással foglalkozó dizájner hónapokig ebbe a (csomagoló) szobába zárta el magát, hogy egy nagyon is gyakorlati feladatot lásson el: nyitogassa a dobozokat... Egyiket a másik után, a dizájner végtelen mennyiségű nyilat, színt, ragasztószalagot alkotott és tesztelt, mindezt csupán egyetlen, apró fül létrehozásához, amivel egy láthatatlan matricát lehet eltávolítani az iPod dobozának tetején.



A Google felvásárolta a Sparrow-t

Aki esetleg nem tudná, a Sparrow egy népszerű OS X-es és iOS-es levelezőkliens, illetve volt. Tegnap a cég emailt küldött ki a felhasználóknak, amiben bejelentették: a Google felvásárolta az egész céget. Így a Sparrow fantomprojekt lett, több fejlesztést nem érdemes várni, csaj fontos hibajavításokat. A fejlesztőket a Google Gmail teamje fogadja be.

screen-shot-2012-07-20-at-9-18-47-am.png

A srácok egyébként továbbra is nagyon lelkesek, valami nagyobbra készülnek ezzel az egész akvizícióval, olyanra, amire nem volt lehetőség önálló cégként.

Találgatni lehet, hogy mit jelent ez, nyilván egy sokkal jobb hivatalos Google levelezőt iOS-re, meg OS X-re. Meg push notificationt, remélhetőleg, az még hiányzott. Hajrá, srácok, rázzátok fel a bandát.



SmartEast híradó 20.

Ancsa ezen a héten a világ legnagyobb felbontású kameramobilját próbálta ki. Dögös műsorvezető 41 megapixelben, vigyázat.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Hírhétfő Becsapódik Magyarországra az iTunes Match





Hangulatérzékelő lehet a RIM csodafegyvere? Novemberben érkeznek az első WP8-as készülékek?

A videót Polcz Péter készítette



1024x1024 pixeles ikonok kötelezőek a Mac App Store-ban

A Mac App Store legfrissebb követelményei szerint ekkorának kell lennie az alkalmazás mellé feltöltött ikonnak. Hihetetlen méret, gondoljunk bele, hogy az a MacBook Air, amin ezt a posztot írom, 1440x900-as felbontásban dolgozik épp. Ki se férne a minimális méretű _ikon_ a kijelzőmre kicsinyítés nélkül.

86431-500.png

Minderre persze a Retina MacBook Prók miatt van szükség, meg azért, mert a Dockon ülő (meg máshol is látható) ikonokat eléggé fel lehet nagyítani. Mondjuk ekkorára nem, de az Apple hosszabb távban gondolkozik.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Vegyünk egy ikont, amit egyébként nem kedvelek túlságosan. Nap mint nap így látom, kérdés: hány tejfog látszik a képen?

Screen Shot 2012-07-20 at 10.25.53 AM.png

Na, hát ez így néz ki 1024x1024-ben (képre kattint):

preview_1024_icon_650.jpg

Válasz: hat.




süti beállítások módosítása